Monday, November 16, 2009

Sambal sotong berkari berterung


Basic resepi ni biasa je...macam masak sambal sotong...
untuk resepi boleh rujuk sini..

tapi akak tambahkan serbuk kari udang/sotong masa menumis..
tp kali ni tak bubuh santan dan sambal ni agak kering....
dan...
terung tu sengaja ditambah sebab tinggal sebiji terkontang kanting kat dlm peti ais lebih masak asam pedas.. so bila sotong ni dah nak masak, masukkan je..

Selamat mencuba...

5 comments:

  1. Sedapnye.....sotong memang kegemaran aku..:)

    ReplyDelete
  2. Salam Kak..lama tak jengah sini...best2 baru bleh diat ni tak der santan.

    ReplyDelete
  3. sotong dan kati rika (terung) memang kesukaan ku nalarke. akan ku cuba resepi istimewa ini. thanks

    ReplyDelete
  4. I tried the udang galah recipe..but I ganti dgn sotong pulak. Sedapnye......nak share nanti with the other bloggers...sambil tu link dgn blog akak ni...bior ramai lag yg jenguk sini...best tau!

    ReplyDelete
  5. thanks a lot ummiRosma...
    i'll try more recipe this holiday.. hehehe...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...