Wednesday, December 22, 2010

E-Penyata Gaji untuk kakitangan awam

Salam sejahtera semua,

mungkin mana-mana yang bekerja sebagai penjawat awam dah tahu tentang e~penyata gaji . Zaman berjimat cermat dan berteknologi canggih, semuanya nak mudah...

Mulai Oktober 2010, penjawat awam boleh la menggunakan perkhidmatan  e~penyata gaji ni untuk memuat turun, mencetak slip gaji dan penyata pendapatan tahunan mereka.

boleh klik kat
lepas tu klik kat e~penyata gaji dan laporan

 Kalau baru pertama kali sampai ke laman tersebut,
klik ke link Pertama kali Mendaftar  
untuk proses pendaftaran yang mudah dan ringkas.


 okay,
key_in semua butiran yang dikehendaki..
no gaji?
boleh tengok pay slip lama 
atau
tanya pada kerani kat pejabat
hehe


Melalui dashboard ini,
pengguna boleh memilih untuk 
mengemaskini profil, tukar kata laluan dan sebagainya.
 
 

klik kat penyata gaji sendiri
dah boleh buat
pilihan
untuk
 urusan pencarian penyata gaji bulanan dan juga penyata pendapatan tahunan,
pengguna boleh klik di link yang telah disediakan mengikut keperluan masing-masing.
kalau nak memuat turun dan juga cetak salinan penyata gaji dan penyata pendapatan tahunan tersebut gunakan  format pdf.

Senang dan mudahkan???

***pastikan anda semua simpan password dengan baik.. nanti ada pulak yang suka-suka nak tengok berapa gaji anda.. manalah tahu...kot-kot ada yang nak skodeng gaji menteri?

6 comments:

  1. wah siap ada tutorial pasal ni lagi hehe..;)

    ReplyDelete
  2. apezs,
    untuk memudahkan yang mudah..

    ReplyDelete
  3. kalo kat sini ada e-government...mudah dan ringkas...cuma ditakuti ada yg lebih genius dgn IT yg nak cuba-cuba 'hack' :)

    ReplyDelete
  4. lagi senang nak buat loan bank...

    ReplyDelete
  5. Ummirosma,
    penggodam IT ni memang terror..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...