Monday, November 3, 2008

Ganti yang hilang

Ingat tak n3 yg dulu tentang minyak hilang tu??? Ha.. kerana geram punya pasal, aku terkam minyak masak ni pulak. Semalam ku pergi Giant, tak de pulak jual minyak V..... ehmmm, tak apalah. Ape-ape je. Janji minyak; boleh dimasak dan halal. Terus terkam yg 5kg. Sementelah nak prepare untuk masak kuah kacang (kawan nasi hempet) untuk jamuan esok... beli terus tong besar.




Kat rumah ni kami cuma berlima. Biasanya aku masak beria-ia bila weekend . Hari biasa masak yg simple je. So minyak sebanyak ini harus tahan sampai tahun depan...????? Ye la.. cuti sekolah balik kg..

8 comments:

  1. hehehe..kak Lin..masih tak jumpa minyak yang hari tu ye..

    ReplyDelete
  2. Untie,
    Luth igt 2,3 bulan boleh tahan minyak tuh..

    haha..

    sapa la yg cuti minyak V untie yg ilang tuh eh?

    ReplyDelete
  3. salam,
    kalau blk kg. bawak sekali minyak masak tu.. jimat...

    BTW... anda telah di tag . sila ambil soalan dlm blog saya

    ReplyDelete
  4. Tirana,
    memang tak jumpa...:)

    **********************

    Luth,
    memang tahan la sampai tahun depan..kalau tak masak..he..he..

    **********************

    Sheila,
    alamak...kena tag la pulak. berderet panjang...anyhow..thankx

    ReplyDelete
  5. tahan sampai tahun depan?
    mksudnya akak x pakai myk byk sgt la kan...elok jgk tue.
    kAT UK ni myk makin mahal, dulu memula sampai baru GBP 2++ je, skrg dh GBP 3++
    So, kalo jmpa mana2 yg murh tue sy angkut 4/5 botol skli..thn lama kan..

    ReplyDelete
  6. heheheh...akak kira bertuah le dpt menikmati minyak local punye...tapi kami kat Brunei masih lagi depend on the imported cooking oil. We also experience the rise in the grocery prices. Guess what Minyak Buruh tu kalo kat sini harga dah jadi between BND14.00-16.00...although kita tak terasa langsung akan kenaikan petrol dan diesel..tp takkan nak masak kai petrol yea...hehehehe
    *senyum*

    wawawawawawa.....

    ReplyDelete
  7. mimi,
    tak apa beli banyak2. Perantau kan?
    Tp kalau akak beli banyak2, maksudnya tak ada harapanlah nak g makan kat kedai. Kena masak bebbbb...

    Kalau tak masak berkulat pulak la minyak tu..

    ReplyDelete
  8. ummirosma,
    bila minyak mahal, pandai pulak kite jimat. Tp bila murah, sekali guna utk goreng, terus buang..he..he.. camtu lah manusia kan..kan..

    akak boleh tolong "impot"kan utk u. :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...