Saturday, December 5, 2009

Ikan oh ikan

Bila dah berpindah ke rumah baru, ikan yg ada pun kenalah dibawak bersama... disebabkan rumah ni bukan corner lot, maka suami aku terpaksa cari alternatif lain beli kolam fiber.

Katanya... sementara nak buat yg baru....

aku hanya senyum.. ntah bilalah ikan ni nak dapat tempat yg selesa.


aku cadangkan bela dalm akuarium je, tp.. biasalah org lelaki.. dorang nak jugak buat kolam segala bagai..

yg seronoknya bela ikan ni bila dapat tengok dia membesar dan liuk lentuknya dapat menenangkan fikiran...

10 comments:

  1. tenang ke fikiran? bagi aku yang kuat berjalan ni rasanya asyik riso je kalau membela ikan. balik rumah ikan pun dah mati. minat juga nak bela ikan tapi takut ikan tak mampu mempertahankan nyawanya

    ReplyDelete
  2. Memang I terbaca when we are stressful, just look at the aquarium or pon, watch ikan-ikan swimming....mesti hubby Kaklin ni plans nak bina pond landscape....aduhai....seronoklah..

    ReplyDelete
  3. Gua teringin gak.....tapi belum kesampaian Kak..(KOlam)

    Suked selalu bising kat Gua...
    Bela ikan pandai ...tukaw air..maleeh

    ReplyDelete
  4. x pe la hubby akak rajin nak jaganya yek..mesti cantik lanskap nanti...sukenyaaa

    ReplyDelete
  5. anjang,
    memang agak sikar pada mulanya. tp bila dah biasa.. ok je. Bukan tak pernah melalui pengalaman semua ikan mati, tp feel bela ikan tu... hanya yang tahu je tahu...

    ReplyDelete
  6. UmmiRosma,
    memang cadangannya begitulah.. tp masih belum bermodal..

    ReplyDelete
  7. DAHS,
    tak perlu selalu tukar air...

    ReplyDelete
  8. E-na Zarina,
    nanti dah siap, akak postkan ye..

    ReplyDelete
  9. canteknya ikan2 tu.. nape time pi hari tu macam takde...

    ReplyDelete
  10. hari tu tinggal kat rumah lama.. la ni terpaksa 'dipindahkan' sebab dah ada penyewa..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...