Tuesday, December 14, 2010

Kerang Rabus enak dan tidak melekat

Salam sejahtera semua...

Saja nak letak petua untuk menambah ilmu bersama.
Akak biasa beli majalah ni. ..
dulu rajin beli.. sekarang dah kurang

okay.. kita kongsi petua dulu..
kerang rebus enak dimakan.. ada yang makan dicicah bersama air asam.. ada juga yg cicah sos atau cicah kicap bawang..
tp kekadang ada keramg yang melekat bila nak dikopek..

petuanya:
kerang direbus atau dikukus bersama hirisan bawang merah selama lapan minit....

okay.. mungkin ada yang nak lunch kerang rebus sat lagi...

***Selamat menjamu selera..

7 comments:

  1. I love to each kerang...sedap cicah with kicap pedas dari Malaysia...any brands...

    ReplyDelete
  2. sempat..
    sambil sambil nak goreng ayam..

    ReplyDelete
  3. ummirosma,
    sedapkan...
    anak bongsu akak suka kerang..

    ReplyDelete
  4. ohhOOoo.. upenye kene rebus skali dgn bawang merah.

    owrait.
    bole rebus kerang pasni.
    air liur da meleleleleleleeh nih.
    hua3.

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum... sedang mencari - cari petua utk kerang rebus, terjumpe blog ni... sebab selalu masak kerang rebus tapi jarang2 isinya lekang dari kulit...huhu

    http://skuterlady.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. lady scooter..
    hehehe.. sharing is caring..

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...