Friday, November 19, 2010

Jom cuti

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

bermula episod cuti sekolah..
Seronoknya bercuti..
44 hari bercuti..
kalau bersalin, sempat habis pantang..
kalau mengaji qur'an, sempat khatam
macam-macam boleh buat..

nak bercuti saja..
nak bersantai saja..
nak round malaysia..
nak round the world..
nak berniaga..
nak berkahwin..

apa saja..
suka hati..

sebagai guru.. ohhhh bestnya bercuti panjang
sebagai murid.. legaaaaa.. tak payah belajar..
sebagai ibu bapa... tak payah susah-susah kejut bangun pagi, hantar dan ambil anak..

itukah ertinya cuti?

apapun istilah dan maksudnya... manafaatkan cuti yang ada...


*** ada cikgu yang dah cuti "advanced".. huhuhu..

15 comments:

  1. bagi yg jadi warden, belum boleh bercuti

    bagi yg jadi pengawas peperiksaan belum boleh bercuti

    bagi yg menanda kertas..2 minggu lagi kena masuk opis semula..haha

    ReplyDelete
  2. imanshah,
    semua dah akak lalui.. insyaAllah semakin tua, bg peluang bg yg muda pulak cari pengalaman.. hehe

    ReplyDelete
  3. Akak nak CUTI...malangnya kena BERKHIDMAT untuk NEGARA...

    ReplyDelete
  4. coti coti malaysia.....
    hahahaa...mesti akak la yg coti advance tu kan..
    hahaha..dah taw dah...
    ke mana destinasi??
    teluk batik lg kah..ehe

    tp yg saya musykil nape saya tak cuti??
    hahahahahaa.....

    ReplyDelete
  5. salam snggah.. jenguk2 kt sini.. slm aidiladha dr mar...

    ReplyDelete
  6. yeay yeay dah cuti! berlambak lah budak kat padang... :D

    ReplyDelete
  7. zmah,
    kerana negara memerlukan anda

    ReplyDelete
  8. husniah zaimah,
    thanks.. lega dapat cuti:)

    ReplyDelete
  9. bk aka man,
    jgn jeles! akak dah coti.. jln2 cari capati..

    nak hilangkn stress.. jom melaka!
    nk g johor jauh sgt!

    ReplyDelete
  10. merryn,
    kenapa bebudak tu? main bola ek?

    ReplyDelete
  11. Oh selamat menjalani percutian yang berkualiti...kalo kat sini cuti bermula at the end of this month...huh...just can't wait...

    ReplyDelete
  12. UmmiRosma,
    happy holidays to you too. :)

    ReplyDelete
  13. wah best nyer istilah cuti u, tapi kalau btul bercuti memang best, plan btul btul, bermanfaat lah cuti tu, kalau setakat dok rumah terbaring teroglek dok depan tv malas jadi nya :). Selamat bercuti ria :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...