Wednesday, October 27, 2010

Aku dan hari Rabu..

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat semua...

Hari ini dah hari Rabu 27.10.2010...
Hari Rabu amat bermakna dalam hidupku.. mak aku kata aku lahir pada hari Rabu malam khamis. Aku lahir jam 11.00 malam hari Rabu..

mak aku kata lagi, aku lahir di rumah, di tempat arwah datukku selalu sembahyang..
masa aku kecil, aku memang susah nak jaga... asyik menangis je... asyik nak berdukung je.. bila menangis, mak aku sampai tak tahu nak buat apa.. ye lah, susu dah bagi, lampin dah tukar, dah berdukung... apa lagi yang aku ndak.. mak pun dah tak tahu...

... dan bila aku dah "tua" ni, makcik aku (adik mak aku) pulak selalu kata..
patutla dulu masa kecik-kecik selalu menangis dan meragam sebab bila dah besar, tak pernah menyusahkan maknya....

ok.. itu makcik aku kata.. hehehe... mak? mak hanya tersenyum...

sebut pasal hari Rabu, hari ini hari Rabu.. maknanya lagi dua hari bersekolah... lepas tu cuti pulak. petang ni ada meeting.. memangpun meeting selalu diadakan hari Rabu.....

...dan hari Rabu juga aku fobia nak menggunting kain kalau nak dibuat baju...
(aku kan tukang jahit untuk diriku sendiri..)
kata orang , jangan percaya kepada perkara kurafat..
tapi dah biasa terjadi.. kalau hari rabu menggunting kain, maka ada je yang tak betulnya... kadang-kadang baju yg dah siap tu tak sedap dipakai...

tapi semuanya tu mungkin secara kebetulan..


setiap manusiapun pasti ada "hari" masing-masing kan????

4 comments:

  1. salam...

    best nya menjahit baju sendiri.. jimat kos..

    slmt hari rabu..semoga hari ini tak kelabu.. :)

    ReplyDelete
  2. k.a,
    terima kasih..
    harap tak kelabu berjerebu..

    ReplyDelete
  3. tc,
    memang lucky day dan hari yg ditunggu..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...