Wednesday, October 21, 2009

lamanya tak update

sejak dah pandai berfb ni, masa banyak diluangkan di situ...

maka blog ni dah semakin muram dan suram...

blog kawan-kawan yg lainpun dah jarang-jarang dilawat...

namun tempat jatuh lagi dikenang..

terpaksa bahagikan masa juga...

macam bermadu pulak rasanya...



seronok berfb, mencari teman-teman lama...

kalau dulu gigih berblog... kawan-kawan seblog juga terkena tempias fb..

antara gambar profil fb...

boleh tanya pada tukang cerita atau pada ctm malah pada boss sendiri... tanya pada budak kentang atau tirana mutiara.. atau pd yanmie... (sekadar menulis beberapa nama)
mana lebih mengasyikkan... blog atau fb?

terpulang ....
namun..
jangan keduanya menjadikan kita lalai dan cuai dari tanggungjawab...
keduanya ada kebaikan...

namun fb menjadi jambatan menghubungkan kembali kawan sekolah dolu-dolu yg menggamit nostalgia... ada yg dah bermenantu...
juga bekas anak didik yg telah berjaya dalam karier
ada gembira... ada juga kesedihan .....
bila mendapat tahu ada yg telah pergi menghadap Ilahi....

Kepada kawan-kawan yg masih setia berblog, teruskan... jangan merajuk, jangan stop kerana apa jua medium maya yang ada... ada keistimewaannya tersendiri...

p/s: terima kasih dj epoi sudi menjumput k rumah terbuka idulfitri... maaf banyak tak dpt dtg....

12 comments:

  1. ingatkan dkt hujung2 tahun ni cikgu sibuk dgn nak exam murid2.. rupa2nya seronok dgn FB.

    dok tgu gak hari tu kot cikgu singgah rumah...

    ReplyDelete
  2. kaklin...
    saya kenal facebook dulu sebelum menulis blog....cuma saya lebih banyak menulis kat dalam blog...setakat kat facebook cuma mendengar khabar kawan kawan...
    bagi saya blog tetap pojaan hatiku...

    ReplyDelete
  3. Kadang-kadang seronok kat FB, meriah, tapi blog masih menjadi pilihan pertama untuk menulis. Kebanyakan yang jadi kawan di FB ialah kawan dari blogger juga..hehehe

    ReplyDelete
  4. syabar,

    upppsss.. pembetolan.. hehehe..
    kami tetap sibuk dengan program sekolah...

    cuma kami mencabar diri buat program multitask... hehehe

    ada program lain kat sekolah.. sebab tu tak dapat datang..

    ReplyDelete
  5. Iz...
    bagi akak dua-duapun best...

    ReplyDelete
  6. Tirana,
    frankly... selepas baca blog tirana, akak terus mencuba fb walaupun terkial-kial...

    dan akak patut thank you sebab selepas tu akak dah jumpa kawan-kawan yg dah 25 tahun lost contact...

    thanks again
    :)

    ReplyDelete
  7. Aha...patutle sunyi je...rindu pula saya akan resepi-resepi akak...

    ReplyDelete
  8. Salam Kak

    Horeyyyyyyyyyyy!
    GUa ponk baru jer ader FB ..hehehh minggu lpas...

    Takper Kak.....nanti bila Gua buat lagi ...
    jangan lupa dtang k....

    P/S - Patut arrrr...si Budak Kentang,TC,Amirul dah jarang muncul kat Blog....becucuk tanam agaknya hehehh

    ReplyDelete
  9. ummirosma,
    masak tetap masak. cuma tak sempat nak up date je...
    ada penyakit MMMMM...

    ReplyDelete
  10. dj epoi,
    buat special utk blogger :)

    ReplyDelete
  11. hehehe.....
    :)

    Dj epoi...sy tak suka bercucuk tanam di alam realiti mahupun maya... :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...