Saturday, October 24, 2009

nampaknya kami bertiga ajalahhh....... cikgu



spm menanti tak sampai lagi sebulan....
macam-macam program yg cikgu rancangkan utk pelajar tercinta..
yang pandai dan ada potensi... program elit diadakan...
yang lemah dan potensi lulus juga bermasalah... program halus digarap...

namun.... apa dah jadi jika cikgu aja yg beria-ia nak menolong dan membantu ...
sedangkan pelajar-pelajar?

itu yg terjadi masa aku buat kelas khusus utk pelajar bermasalah... kritikal tahap icu...
tak ramai... cuma 10 orang aja.. tapi yg sudi hadir cuma 3 orang ni saja...



siapa yg perlu disalahkan?

14 comments:

  1. tak pe tu. at least ada juga orang yang nak mendengar kita bercakap. Pernah dulu kawan aku buat kurusu ala-ala macam ni. sorang pun tak datang

    ReplyDelete
  2. salah masa la tu...cepat sgt berlalu.

    ReplyDelete
  3. niela masalah student melayu skrg.. akak, mar punye research tentang sekolah melayu.. akak ngajar mane yer?? boleh bg email akak kat chatbox blog mar tak.. thanks sis..

    ReplyDelete
  4. Hazlin, samalah kita.

    Rasa nak marah pun ada, apabila pelajar kelas 'hujung' yang berisiko gagal, tidak hadir sekolah biarpun SPM hanya 27 hari lagi..

    Mereka kebanyakannya tak bermotivasi (tapi terlebih air liur basi), dan tidak kisah lulus gagal SPM.

    Cikgu jer yang bimbang...

    ReplyDelete
  5. nak salah kan sapa ek kak lin....
    tak faham berbudak skrg ni...
    dah bersuap pun malas nak buka mulut...
    kita dulu, serba serbi buat sndiri...cari sdiri....

    ~sebab kita budak cerdik kot kak lin.... :)

    ReplyDelete
  6. mungkin masih cuti2 mood raya lagi agaknya...
    walau apapun.. jasa cikgu itu takan mampu di balas dunia akhirat

    ReplyDelete
  7. kak lin...
    mesti frust kan kalau cam ni..
    hairanlah.... bebudak ni tak rasa segan ke dgn cikgu yang dah bersungguh-sungguh nak tengok depa lulus... kalau zaman kita dulu, harus cikgu dah hayun rotan.. sekarang bebudak sekolah mana boleh kena cuit

    ReplyDelete
  8. anjang,
    thanks sudi datang..

    kalu sorangpun tak datang... angkat kakilah saya.. malam-malam pulak tu....

    ReplyDelete
  9. OneZ..
    bukan salah ibu mengandung

    ReplyDelete
  10. cg brahim,
    anak bangsa yg dah mesra berniaga n dah lupa pada asal usul dan tujuan dia datang ke sekolah ni...

    ReplyDelete
  11. nurul,
    ibu mengandung tak bersalah dalam hal ni...

    kita dilahirkan cerdik maka kita tak seperti mereka...

    ReplyDelete
  12. shiela,
    raya sakan sampai aidil adha kot....

    ReplyDelete
  13. Lily,
    camtu lah perangai bebudak sekarang ni..

    parentspun main peranan jugak

    lebih suka hantar anak tuisyen...

    atau cg sekarang yg malas?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...