Wednesday, July 29, 2009

Cemburu....

Setiap manusia mesti pernah berasa cemburu pada seseorang. Atau seseorang lain pernah cemburu pada kita....

Kenapa eh cemburu?

...kerna sayang?
...kerna marah?
...kerna benci?
...kerna dengki?
...kerna.... ???

banyak sangat yang negatifnya. kalau cemburu kerana sayang.... perlu berpada-pada. Cemburu pada suami... itu tandanya isteri sayang pada suami. Bukan saja-saja nak cemburu... kalau nampak suami asyik sembang dengan perempuan lain, si isteri mesti cemburu. Tak banyak, sikit mesti ada.. kan?kan?kan?
Ala biasa la isteri cemburu kat suami..

tp bila suami cemburu pada isteri? suami terlebih ego? atau isteri lebih berjaya daripada suami? tak pasti pulak kenapa.. hanya suami yg boleh jawab.

antara adik beradikpun boleh cemburu. Cemburu ayah sayang along lebih... cemburu ibu sayang usu lebih... macam-macam jenis cemburu...

Korang cemburu ke?

12 comments:

  1. wah, tema kita sama....cemburu....

    ReplyDelete
  2. cemburu gak... tapi fikir positif la dia lebih kat situ kita lebih kat sini....

    ReplyDelete
  3. OneZ,
    ye la... baru sat tadi pergi rumah u. ada chemistry kot?

    ReplyDelete
  4. siti_m,
    u kat mana?...
    kalau dia lebih-lebih?

    ReplyDelete
  5. salam hazlin. cemburu mengarah kebaikan, banyak eloknya. Cemburu membuta tuli itu yang membawa padah.

    ReplyDelete
  6. cemburu akan kejayaan org yg berjaya..
    tp bukan menjadikn ianya -ve malahan juz pikir +ve utk meningkatkn diri di hari mendatang..
    laki pompuan sama je kuat cemburu bukan disebabkn jantina tp diri sendiri bagai dipupuk..
    ade +ve ade -ve..

    ~somtime cemburu gak kesempurnaan org laen..hahahaa..

    ReplyDelete
  7. apa tu cemburu..?
    kalau cemburu tu jadi titik tolak membuatkan kita terus berusaha tanpa putus asa...why not?

    tapi kalau cemburu + irihati + dengki+ khianat ...baik lupakan ajer...bawak banyak ambik air wuduk sebab elemen cemburu ialah datang dari makhluk berunsur API...

    ReplyDelete
  8. Gua benci Orang Cemburu Buta Kak Lin.........

    Bagi Gua Cemburu perlu ada dalam setiap manusia.......kalau tak ada tuh.... rasanya org tuh something wrong hehhehheeh

    ReplyDelete
  9. Salam kak Lin,

    Dan salam perkenalan dari saya wife Amirul...

    Saya mmg cemburu... Tapi pada Myhubby je la itupun ada sebabnya bukan saja2 nak cemburu buta... Cemburu sayang lerrr kata kan... isteri mana yang tak ada perasaan cemburu kan kak Lin?... Mungkin lelaki kalau cemburu lagi teruk kot mcam Myhubby hehe...:)

    ReplyDelete
  10. my big angel nie cemburu terlebih kat adik dia.. langsung takleh berenggang ngan sy

    ReplyDelete
  11. untuk semua,
    diriku juga cemburu.... itukan tandanya sayang...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...