Monday, October 1, 2012

Geram..

Salam sejahtera semua

Hari ini baru berkesempatan nak menjengah isu bajet 2013.
Surf facebook (page) PM dan terus link ke blog PM.
Sambil membaca, sambil menelek page di di facebook.
tiba-tiba mata tertumpu kepada satu komen
"asyik-asyik kakitangan kerajaan yang dapat bonus. Setiap tahun dapat bonus. Setiap tahun dapat macam-macam keistimewaan. Kakitangan swasta yang miskin. Padahal kakitangan kerajaan tu asyik makan rasuah. 90% kajian menyatakan kakitangan kerajaan makan rasuah."

Amboi!!!!!....
Sedap aja tangan budak tu menaip perkataan yang tiada bukti sahih...

Memang dia boleh menulis apa sahaja..
Tapi agak-agak lah..
Suka-suka hati aja dia nak taip apa tanpa mengambil kira perasaan orang lain.

Hakikatnya saya sendiri yang berkhidmat sebagai guru hampir 20 tahun,
tak pernah makan rasuah..
siapa nak bagi rasuah pada cikgu?

.... dan saya soal budak tu balik..
kalau kakitangan kerajaan makan rasuah,
siapa pulak yang bagi makan?

terus dia delete posting dia...
hrmmm...





2 comments:

  1. hazlin...saya pon hangeeennnn gak arrr baca post awak kali ni.. SPRM ada kan..kalau dia ada bukti..laporkan lah!! jgn la suka2 buat kesimpulan 90% kakitangan kerajaan makan rasuah..wak lu..rasa nak ketuk kepala budak tu..ala kita dapat bonus 1.5 month saja...cuba tgk syarikat2 gergasi mcm Petronas or Shell..tgk berapa bulan bonus diaorg...kita tak bising pon..itu rezeki masing2 dik oiii..saya agak la hazlin..budak tu mesti jenis yang tak reti bersyukur...

    ReplyDelete
  2. norisah,
    memang angin satu badan dibuatnya..
    sensitiviti kena jaga juga. walau kita boleh tulis apa juga yg kita suka sebab itu blog atau wall kita. sedap je budak tu kutuk org lain...
    sabar je lah..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...