Monday, January 30, 2012

Mee banjir udang kuala sepetang

salam sejahtera semua

masa cuti raya cina yang baru ni kan saya ke taiping... bersama anak dan suami ,,, kat sini link nya..
saya teruja nak pergi makan kueh teow dolly yg famous tu..
"ala mak, tak payah pegi.. lambat nanti"
"alahai.. kempunan le.. mana ewan tau?"
"kat dalam tv dah citer dia masak guna dapur arang..berejam menunggu"
"okay  okay.. kita pegi kuala sepetang la.. cari mee banjir udang mak teh"

jalan-jalan, dari kauh kami dah nampak banyak kereta dipakir di bahu jalan... sekadar lalu dan kami nampak memang ramai umat manusia...
dihadapan lagi.. sekitar 3km.. ada lagi..
"mee banjir udang mak jah"
punyalah ramainya... ramai dari yang tadi..
"mana-manalah.. janji boleh isi perut..

kami berpatah balik ke gerai mak teh memandangkan gerai mak jah lagi ramai dan penuh dengan manusia lapar,,

kami menunggu juga mencari tempat yang kosong. 5 minit kemudian baru dapat order.. aku dan suami order mee banjir udang dan anak-anak nasi goreng udang.



 haaaa.. inilah rupa mee nya..
rasanya biasa je ..
macam rasa mee bandung

mungkin sekali ni aja pegi.. selepas ni.. cari kedai lain pulak


on the way balik ke seri manjung, kami sempat ke kolam air panas
merendam kaki yang kebas-kebas ...
aduiiiiihhhhh.. panas betul airnya..
tp best


2 comments:

  1. Kak Lin, yang kedai duduk dalam perahu ke tak silap, situ boleh tahan. Dia ke depan depan lagi. Dia serve makanan pun dalam mangkuk perahu. Hehe. :)

    ReplyDelete
  2. mungkin itu mee mak jah kot. ramai sgt manusia masa tu.. tp kalau ke depan lagi.. tu dah sampai laut dah hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...