Wednesday, June 15, 2011

Penat rasanya

Salam sejahtera semua..

"Ermmm.. sedapnya bau.. chef Haris sedang memasak...."
"ayah masak apa dik?"
"macam bau goreng ikan bilis je"
"tak apalah.. sesekali ayah pulak masak.. selalu mak yg masak..."

sejak sembuh dari sakit ni, aku jarang sangat memasak.. bila rasa sangat sihat, baru masak.. itupun yg simple aja.. hari ni walau banyak waktu free untuk mengajar, tapi aku banyak habiskan masa dengan membuat kerja sampingan.. jumpa Pn. Big Boss bincang pasal analisis exam.. sebab line internet di sekolah ting toing, aku ambil kesempatan bincang pulak dengan Pn. second boss tentang program kecemerlangan... haaa hampir dua jam berbincang, aku tersedar perut dah berkeriyut... dah 1:30... bila nak lunch? makanan di kantin for sure dah habis.. nanti 2:45 ada meeting sukan pulak.. aduhai...

tak kira, aku bergegas balik rumah .. tengok ada nasi sejuk dan kari semalam.. makan ala kadar, siap sedia pulak nak pergi meeting...
selepas hampir sejam, bergegas pulak ke urusan seterusnya...

hari hujan renyai-renyai tapi tiada tanda nak berhenti... penat sungguh hari ni...


... dan sehingga entry ni ditaip, aku tak sabar nak tengok hasil masakan chef Haris.. heheheh

ni propa je from En gugel..

2 comments:

  1. ipoh sangat lebat hujan ini hari

    ReplyDelete
  2. alahai suspen ... Rosma fikir itu yg huuby akak dah sediakan...

    Busy sgt akak yea..jgn skip lunch k..
    take care...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...