Tuesday, December 21, 2010

Kemalangan bas di Jalan Cameron Highlands-Simpang Pulai

Salam sejahtera semua..


KUALA LUMPUR: Kemalangan bas di Jalan Cameron Highlands-Simpang Pulai, hari ini yang meragut 28 nyawa adalah yang paling dahsyat dalam sejarah negara.

Dalam nahas pada 11.10 pagi tadi, 22 orang mati di tempat kejadian, empat meninggal dunia dalam perjalanan ke hospital dan dua lagi di Hospital Raja Permaisuri Bainun di Ipoh.
~kredit untuk Berita Harian..

bila mendengar berita di corong radio dan melihat di kaca tv.. terlintas di fikiran...
baru je bercadang nak ke cameron highland..

dalam pada itu hati berdetik...
hari asyik hujan je seminggu dua ni, takut jalan licin..
tak confident je..

so, tangguh dulu hasrat di hati...

10 comments:

  1. salam saya pun 2 minggu lepas baru balik cameron..alahai sedihnya

    ReplyDelete
  2. mostly mlibatkan bas.
    huh~seram~
    jauhkan lah~

    ReplyDelete
  3. pernah merancang nak ke sana tapiii bila kerap sangat baca dan dengar cerita begini jadi kecut :(
    p/s: salam takziah kepada keluarga yang terlibat..

    ReplyDelete
  4. imanshah..
    kebanyakan warga siam..

    ReplyDelete
  5. along,
    seram sejuk..
    cuaca mendung je ni..

    ReplyDelete
  6. Ya Allah..

    Takziah to the family of the deceased...

    Kami pun pernah nak pegi tapi dinasihatkan kalo musim hujan better NOT...

    ReplyDelete
  7. UmmiRosma..
    takutkan?
    kalau boleh dielakkan.. kita elak..

    ReplyDelete
  8. Farhana,
    betul tu.. cuma kita sentiasa perlu beringat..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...