Wednesday, November 3, 2010

TAKWIM PERSEKOLAHAN 2011

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hari ni dah 3 November...Bila dah masuk bulan november bermakna dah hampir sangat dengan cuti panjang persekolahan... walau masih ada lagi 2 minggu ++ untuk bersekolah, itu sekadar dalam kalendar je. Hakikatnya hari ni dah ada sekolah yang bercuti 5 hari sempena Raya Deepavali... then 1 minggu sekolah dan minggu depannya dah nak Raya AidilAdha pulak... so, mood cuti telah pun bermula seawal minggu ni kerana semua peperiksaan telah selesai last week.. kecuali yang ambil exam SPM.

Sebut pasal cuti, maka sebagai guru la kan... nak share dengan korang semua bab takwim persekolah tahun depan, 2011... yang utama ialah bila time cuti dan peperiksaan.. aku upload dulu takwim sekolah n cuti.. bila-bila free, aku tempek pulak jadual exam yg penting..

1. Kumpulan A untuk negeri Kedah, Kelantan & Terengganu

2. Kumpulan B untuk negeri Perlis, Pulau Pinang, Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka, Johor, Pahang, Sabah, Sarawak, WP Kuala Lumpur, WP Labuan & WP Putrajaya.

Kalendar Persekolahan Tahun 2011
Kumpulan A
Penggal Cuti dan Hari Persekolahan Mula Akhir Hari
I Hari Persekolahan 02.01.2011 31.01.2011 22
Hari Persekolahan 01.02.2011 28.02.2011 20
Hari Persekolahan 01.03.2011 10.03.2011 8
Cuti Pertengahan Penggal 11.03.2011 19.03.2011 9
Hari Persekolahan 20.03.2011 31.03.2011 10
Hari Persekolahan 01.04.2011 30.04.2011 20
Hari Persekolahan 01.05.2011 26.05.2011 20
Cuti Pertengahan Tahun 27.05.2011 11.06.2011 16




II Hari Persekolahan 12.06.2011 30.06.2011 15
Hari Persekolahan 01.07.2011 31.07.2011 21
Hari Persekolahan 01.08.2011 25.08.2011 19
Cuti Pertengahan Penggal ke II 26.08.2011 03.09.2011 9
Hari Persekolahan 04.09.2011 30.09.2011 20
Hari Persekolahan 01.10.2011 31.10.2011 22
Hari Persekolahan 01.11.2011 17.11.2011 13




Cuti Akhir Tahun 18.11.2011 31.12.2011 44
Jumlah 288
Jumlah Hari Persekolahan Termasuk Cuti Am 210
Jumlah Hari Cuti Penggal 78


Kumpulan B
Penggal Cuti dan Hari Persekolahan Mula Akhir Hari
I Hari Persekolahan 03.01.2011 31.01.2011 21
Hari Persekolahan 01.02.2011 28.02.2011 20
Hari Persekolahan 01.03.2011 11.03.2011 9
Cuti Pertengahan Penggal 12.03.2011 20.03.2011 9
Hari Persekolahan 21.03.2011 31.03.2011 9
Hari Persekolahan 01.04.2011 30.04.2011 20
Hari Persekolahan 01.05.2011 27.05.2011 21
Cuti Pertengahan Tahun 28.05.2011 12.06.2011 16




II Hari Persekolahan 13.06.2011 30.06.2011 15
Hari Persekolahan 01.07.2011 31.07.2011 21
Hari Persekolahan 01.08.2011 26.08.2011 19
Cuti Pertengahan Penggal ke II 27.08.2011 04.09.2011 9
Hari Persekolahan 05.09.2011 30.09.2011 20
Hari Persekolahan 01.10.2011 31.10.2011 22
Hari Persekolahan 01.11.2011 18.11.2011 14




Cuti Akhir Tahun 19.11.2011 01.01.2012 44
Jumlah 288
Jumlah Hari Persekolahan Termasuk Cuti Am 210
Jumlah Hari Cuti Penggal 78


Okey, kepada sesiapa yang nak merancang "sesuatu" tarikh , cthnya 01.01.11(sabtu) 11.01.11(selasa) 11.11.11(jumaat) 20.11.2011(ahad) silakan le... hehehehe

*****.. yang pasti tahun 2011, ikhwan akan menghadapi exam PMR...



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...