Tuesday, November 30, 2010

Sagu manis

Salam sejahtera semua...

Salam pagi selasa.. moga semuanya sihat sejahtera hendaknya...
Ermmm... sedapnya kalau dapat makan sagu ni di pagi hari

ok..
 resepinya
BAHAN SAGU:
200gm sagu
1 liter air

CARA MEMBUAT:
  • panaskan air kemudian masukkan sagu.
  • masak sehingga warna putih bertukar menjadi jernih.
  • bentukkan segumpal-segumpal.
  • masukkan ke dalam mangkuk.
BAHAN UNTUK SANTAN:
2 gelas santan kelapa
3 kepung gula kabung

CARA MEMBUAT:
  • panaskan santan dan masukkan gula kabung
  • biarkan sebati dan kacau selalu supaya santan tidak pecah minyak
***kalau nak sedap.... makan sejuk...  bessssttttt!!!

5 comments:

  1. Cikgu lin, yun suka makan benda2 cam nih pada waktu petang...

    ReplyDelete
  2. aduhai...saya pun suke mkn lemak2 ni..:)

    ReplyDelete
  3. memang suka buat sagu ni..tapi payah nak dapat santan fresh kat kl ni..guna yang kotak kurang umphhh

    ReplyDelete
  4. adehhh..
    sodapnyer kakk..
    bikin terliur lorghhh...
    bak mai sechewann..:p

    ReplyDelete
  5. I call this one...sago gula melaka...my fav...slurppppp....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...