Salam sejahtera semua...
Salam pagi selasa.. moga semuanya sihat sejahtera hendaknya...
Ermmm... sedapnya kalau dapat makan sagu ni di pagi hari
ok..
resepinya
BAHAN SAGU:
200gm sagu1 liter air
CARA MEMBUAT:
- panaskan air kemudian masukkan sagu.
- masak sehingga warna putih bertukar menjadi jernih.
- bentukkan segumpal-segumpal.
- masukkan ke dalam mangkuk.
BAHAN UNTUK SANTAN:
2 gelas santan kelapa3 kepung gula kabung
CARA MEMBUAT:
- panaskan santan dan masukkan gula kabung
- biarkan sebati dan kacau selalu supaya santan tidak pecah minyak
***kalau nak sedap.... makan sejuk... bessssttttt!!!
Cikgu lin, yun suka makan benda2 cam nih pada waktu petang...
ReplyDeleteaduhai...saya pun suke mkn lemak2 ni..:)
ReplyDeletememang suka buat sagu ni..tapi payah nak dapat santan fresh kat kl ni..guna yang kotak kurang umphhh
ReplyDeleteadehhh..
ReplyDeletesodapnyer kakk..
bikin terliur lorghhh...
bak mai sechewann..:p
I call this one...sago gula melaka...my fav...slurppppp....
ReplyDelete