Tuesday, November 23, 2010

Nasi Lemak sampai lebam....

Salam sejahtera semua..

Pagi-pagi hari sesudah subuh, cadangnya nak menyudahkan menjahit tulang belut baju kurung, teringat pulak kerja kat sekolah...

terus ke sekolah, bincang apa yang patut dengan kawan-kawan, dengan boss...
sambil-sambil tu jeling jugak suasana di dewan exam sbb SPM candidates sedang pulun menjawab soalan. Tenang je dewan tu. Hopefully semua boleh jawab dengan baik.

hampir sejam di sekolah.. (tak selesai jugak kerja), baru teringat...
"alamak, belum breakfast lagi..."
dalam hati berkata lagi... "pergi pasar dulu lah"

sampai satu simpang, ada satu proton biru laju je nak keluar ..
apa punya pakcik tua... nasib baik aku sempat mengelak..
membebel bebel mulutku dipagi hari

apa nak masak?

kat rumah, anak-anak masih lagi membuta.. mentang-mentang cuti sekolah...

terus memasak dan memasak...

"ermmm sedapnya bau.. mak masak apa hari ni?"
"eh, am... dah mandi? tengok jam dah pukul 10..."
"mak, hari ni kita makan nasi lemak pagi, tengah hari, malam... sampai lebam ?"

hahaha... aku ketawa geli hati bila melihat muka am, putera bongsu tersenyum melebar...

"mak jangan lupa timun tau..."
"alamak, aku lupa pulak..." terus aku selongkar peti ais... alamak, ni zaman bila punya timun?
tak apalah.. daripada tiada...




... dan akhirnya
kami sarapan, makan tengah hari, makan malam
dengan
nasi lemak yang ada sambal ikan bilis, rendang daging korban dan timun dari zaman hang tuah hehehe



***salam buat lly yg buat masa ini berada di JB..
jgn jeles tau..


13 comments:

  1. ayo, nanti banyak lomak tau!!anyway kita pun breakfest ngan nasi lomak buah bidara juga...daun selasih hamba buang je tepi

    ReplyDelete
  2. klu cikgu iman mkn nasik lomak buah bidara, ambo mkn nasik minyak hujan panas,hujan panas pakai payung..
    hahahahaha.....

    kak,kolestrol tuuu....
    timun takpe..
    my fav too...
    mkn smpai lebam pon tak per..
    huhuhu

    ReplyDelete
  3. cg imanshah,
    makan je. lepas bu kita reramai bersonam..

    ReplyDelete
  4. hai.. berlumba-lumba anak teruna ni melantak ye ... upppssss.. larikkkksssss

    ReplyDelete
  5. dah lah blum breakfast lagi nihh..nengok plak nasik lomak cikgu lin..pehhh !

    ReplyDelete
  6. hehe.. setuju dengan Am.. makan nasi lemak tak der timun kureng best ;D

    ReplyDelete
  7. Yun Aizun,
    thanks for coming..

    jom breakfast.. breakfast boleh makan banyak.. lunch sikit je tau...

    ReplyDelete
  8. along, akak suka makan denga kangkung rebus..

    ReplyDelete
  9. bila cg boleh belanja kamu semua ek?

    ReplyDelete
  10. fyQa,
    nanti plan la dgn kawan2...

    ReplyDelete
  11. rajin sebab anak2 nak makan.. hihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...