Friday, October 22, 2010

Demam periksa

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Hari ini dah jumaat. masa entry ni dibuat, jam di lappy kesayangan ni tepat jam 11.09 pm... baru datang idea nak update blog.

mata memang dah nak layu.. tapi hati gigih dan semangat membara nak siapkan juga "new post" ni... kononla.. sejak dua menjak ni semacam rajin pulak membelai ruang "posting" ni....


minggu ni memang banyak sekolah yang mengadakan final year exam. kalau tengok wall kawan-kawan kat fb, ramai yg dok cheghita pasal anak periksa.. pasal hati mama yang gedebak gedebuk sebab anak di tadika first time amik exam,.... in life!...

so, terpanggil pulak nak buat entry pasal exam ...

kalau kat sekolah aku, sebagai s/u peperiksaan, memang aku busy tak menang tangan. tugas tetap dilaksanakan walau terkadang "membebel" juga dan terbabas juga kata-kata yg kurang enak. bukan sengaja.. tapi demi untuk kebaikan bersama.. demi anak didik.. ku tetap hadapi jua...

tak terkecuali puteraku ; ikhwan dan izham... minggu ni dan depan dah mula exam...
.....dan puteriku.. dah selamat menghadapi upsr.

"mak, am tak sabar nak periksa.. hari-hari cikgu buat latihan ulang kaji"
"examnya kan minggu depan.. cikgu memang buat ulang kaji sebab nanti senang am jawab soalan periksa ..."


"bila ko exam?"
"minggu ni..rabu khamis,... tp subjek tak penting"
"eikkk???? tak penting??? subjek apa ? ada ke subjek kat sekolah tu yg tak penting?"
"mak... sivik dengan seni.. penting ke? kalau bm ke, maths ke... ha barulah penting. itu minggu depan!"


aduhai... kenapalah pulak begitu pemikirannya...

walau apapun, demam exam memang sedang melanda...

.. sebab...

dah dua hari ikhwan demam masa ambik exam sivik dan seni.......semuanya penangan sakan mandi laut di teluk batik...




Best of luck untuk semua yang periksa!
buat anak-anak ; do your very best!

2 comments:

  1. kak lin,
    mmg betul la kak.. dulu tyme saye pon ade subjek yg pntg atau tak pntg.. budak2 kak.. hehe.. pd depa itu kacang sbb tu la kate tak pntg.. hehee....... naseb baek am tak ckp math n bi tu subject yg tak pntg.. hehe

    ReplyDelete
  2. zaman bebudak memang cenggitu...
    bila dah abis sekolah, menyosallll!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...