Saturday, December 12, 2009

Zoooommmm Rumah Rehat Adeline

Musim cuti sekolah yang panjang ni, mesti ramai yg nak menghabiskan masa cuti sekolah anak-anak dengan aktiviti yang macam-macam...

Anak-anakpun penat duk rumah.. atau asyik baca buku atau main ps...

Minggu lepas aku balik kg sat.. sambil hadir kenduri kawin, sesaja jenjalan kat sekitar pekan Gopeng. Aku ni nama je orang Gopeng.. tapi tak tau ceruk rantau sendiri. Niat asalnya nak cari muzium Gopeng. Tapi tak jumpa.. (memang sah la aku ni 'buta' di tempat sendiri...)



"Jom kita pegi tengok apa ada kat Rumah Rehat Adeline tu... orang tv3 pun dah sampai sana.. kita pun tak pernah jengok..."

maka kamipun melalui kg jelintoh,,, kg sg itik,... kg pintu padang....





"macam mengarut je... dah masuk hutan ni... nak pegi kg orang asli ke?"

"jom je la.. alang-alang dah sampai...."

walau dalam hati berdebar melalui jalan macam naik cameron highland dari tapah... kami redah jugak...





.... dan akhirnya kami sampai jugak.. sekadar menggunakan camera hfon...
memang dalam hutan...
tapi jalan ke sana ok.. bertar tapi sempit sikit la...



klik gambor untuk tumbesaran...

Ha, ni peta ke sana...
sesapa yang suka aktiviti yg adventure,
boleh klik kat sini untuk maklumat lanjut.


selamat Zoooommmm ke Rumah Rehat Adeline

8 comments:

  1. muzium gopeng tu kat mana ek, teringin juga nak pergi, Best ke kat rumah rehat adeline tu?

    ReplyDelete
  2. tak tau kat mana.. ari tu search gugel, mcm tak lengkap maklumat.

    anjang suka nak tdo dlm utan? ha silakan ke situ.. best la bg yg suka adventure..boleh buat water rafting, wet abseiling, jungle trekking to water fall etc... paintballpun ada..

    ReplyDelete
  3. best dak kat tempat ni... apa yg istimewanya cikgu

    ReplyDelete
  4. Walaweiiiiiiiiiiiii

    Banyak pakej kat sana siut!!
    Regernnya ponk boleh tahankan?
    Rm150+ seorang.

    Nak tanya satu jew....airnya cantik tak?

    ReplyDelete
  5. syabar...
    u more info, syabar boleh klik kat
    http://www.rumahrehatadeline.com/

    happy travelling..

    ReplyDelete
  6. DjEpoi,
    airnya ok.. tak dalam sangat....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...