Wednesday, December 16, 2009

Sempat bersantai...

Anak-anak asyik merengek nak mandi di teluk batik.. aku yg agak sibuk tak sempat nak melayan kerenah mereka ni....

tapi kesian jugak.. maklumlah lepas balik dari gombak n kelantan, memang anak-anak ni terperuk je kat rumah.

Maka semalam sempat kami ke TB.. sengaja memilih hari bekerja sebab tak ramai orang dan selesa nak pilih tempat..





orang tak ramai.. lagipun pagi-pagi ombak besar...



maka mandilah anak2 n bapak anak sampai lebam.... disebabkan bapak anak kena "sengat" sang obor, maka terpaksalah balik awal.. kesian pulak tengok kaki suami dah bengkak... kalau tak.. harus mandi sampai malam.. hahaha.. aku cepat-cepat sapukan minyak angin dan kurangla sikit bengkaknya.... masa tu ada dua tiga orang yang dah kena "usik" dek obor-obor tu...so, korang nak ke TB, hati-hati bila mandi.. sang obor selalu berada kat dlm laut tu...


Balik dari TB kami sempat meround ke marina island lumut yang bertempat di Teluk Muroh. Tempat ni belum siap sepenuhnya... tak pasti apa tarikan terbaru marina selepas marina cove dan marina waterpark.. Cuma nampak tempat memancing dan deretan kedai untuk disewa... kalau dah siap sepenuhnya nanti, boleh buat n3 special....

Jalan masuk ke marina island lumut


deretan kedai yg bakal dibuka...

nampak macam jetty complex.... ada shopping mall?


Sejak hampir 20 tahun menginap kat sini... macam-macam dah ada...
okay.. tunggu next n3..

8 comments:

  1. lama dah tak ke teluk batik,

    macam mana ropanya

    ReplyDelete
  2. datangla .. bukan jauh sangat..

    ReplyDelete
  3. lama dh tak pi....
    kalau pi pun tak best, T.Ubat tak suka mandi laut...cis!

    ReplyDelete
  4. jangan pakai kain batik mandi kat teluk batik.

    ReplyDelete
  5. Oh kesian juagk hubby akak tu...how is he now? The jellyfish are very dangerous right? Hope he doing fine kak.

    Cantik tempat tu...wish dpt pegi sna nanti..

    ReplyDelete
  6. tc,
    jom pegi mandi manda ala anita sarawak.. hahahaha

    ReplyDelete
  7. oneZ,
    pakai masa mandi dalam bilik air.. :)

    ReplyDelete
  8. UmmiRosma,
    okay dah.. at first bengkak macam gigit semut.. bila letak minyak n makan pcm.. okay dah...

    one day u'll be here..insyaAllah..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...