Sunday, May 24, 2009

Ahad.... untuk bersantai-santai

Bila cuti memang saat yang sangat menyeronokkan. Aku boleh buat apa yang aku suka... Bila di rumah, kerja-kerja seorang isteri, ibu.. memang tidak boleh dielakkan. Namun ku sangat suka... semalam Sabtu, aku habiskan sesi basuh membasuh sampai tiga trip... mujur hari panas... menggelegak baju yg ku jemur kat luar...

..... dan hari ni Ahad segala kerja dah berkurangan.... aku boleh bersantai santai dan berblog.. hehehe.. mood tu tak berapa nak ada untuk berblog.. tapi.. layanzzzzz je....


Hari ni nak masak apa ek? Last week dah try sup tulang... dengan segala sayur mayurnya





.......juga ayam masak merah.... sekejap je di'licin'kan dek anak-anak ku.....




ooooooooo... sebab hari ni untuk bersantai-santai...
tak payah masak la....


tengah hari nanti baru fikir nak makan apa...

So, SELAMAT BERSANTAI.....


14 comments:

  1. Ayat2 Cinta...Ibu2 skank heheheeheheh........

    Selamat Beradu kat rumah bersama Hubby & Anak2 Kak

    Pagi nih Suked buat Cokoodok jew....
    Telioq tgk Ayam Masak Merah.....
    Haruskah Gua kekedai membeli Ayam ?
    Hahahahahahahahh.........

    ReplyDelete
  2. Selamat bersantai kak lin..rehat2 kan badan...saya nak tengok tv..CSI..hehehe

    ReplyDelete
  3. santai sambil tengok bebudak buat kerja sekolah

    ReplyDelete
  4. Selamat bersantai kak lin...

    ohooooo.......
    sudah bentang karpet baghu rupanya... tak perasan plak...
    cantik...cantik...cantik...
    :)

    ReplyDelete
  5. jadi masak ke tak ari nie?
    ke makan kat kedai je???

    ReplyDelete
  6. Salam Kak Lin...
    Ingatkan nak kongsi resepi tadi... rupanya gambau je... keh3x...

    Selamat Bersantai...

    P/S: Cantik rumah baru... :)

    ReplyDelete
  7. Dj Epoi,

    cekodokpun ok. pagi tadi sempat masak nasik goreng je.



    .....................

    Tirana,

    CSI.. emmm dah lama tak tertengok cerita begitu.. sibuk memanjang..


    ......................

    OneZ,

    bilo omak bersantai, anak apotah lai...

    ReplyDelete
  8. nurul,

    dalam bersantai sempat bentang karpet baru... orang sponsor...


    ..................


    siti_m

    tadi memang tak masak. lunch dengan burger je. seharian ni konon nak santai tapi pegi basuh rumah..

    aduhai... sakit pinggang.


    ................

    amirul,

    malas nak letak resepi. next time lah ye.. tu menu last week.

    cantik ye? akak tengok cam serabut je... b/m pun terima kasih..

    ReplyDelete
  9. salam akak lin...
    wah sekarang dah selalu gi lawat blog KAMAL AFENDI yer...
    mungkin cuti sekolah nanti saya nak ke Lumut ker...(tak semawa ke rumah ker?
    adios...

    ReplyDelete
  10. Salam kak,
    Ayam masak merah..
    menyala siutttttt!!!
    my fav nih kak....
    ni wajib pi kedai pekena nih..
    hehee...

    ingat resipi tadi..hmmm..
    huhu..
    :p

    ReplyDelete
  11. El mariachi,
    sesekali bila senang, pergilah pusing-pusing blog org ... melawat..

    dtang Lumut? akak semawa kao dtg..
    email akak bg tau bila?

    ReplyDelete
  12. Man,
    akak tau ko suka makan.

    nanti tambah cutela badan tu..

    nak resepi ke?

    cam Amirul gak.. nantilah akak tempekkan ye..
    malu pulak rasanya..
    resepinya simpel je.

    ReplyDelete
  13. blog dr Kamal Afendi tu bagus nak bagi kesedaran kat orang ramai...
    cuma dia punya pengunjung tetap dah anggap macam blog bapak diorang...ehehehe...

    kalau ada rezeki bolehlah kita berjumpa ye kak...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...