Tuesday, March 17, 2009

Cuti, musim kawin dan ptk

Nampak gayanya tak menang tangan lah tuan kadi masa cuti sekolah seminggu ni. Asyik mengenjut tangan pengantin je. Tapi, alhamdulillah.... terjerit-jeritlah syaitan yg berkeliaran kerana termetrainya ikatan yang sah lagi halal. Bila dah kawin, sentuh jaripun dapat pahala tau. Jangan ingat nak pegang tangan masa bercinta aja... masa tu harammmmmm.... bila dah menikah, pegang la apapun.. semuanya halal. pahala berganda-ganda.. ishh teringat pulak masa akak nikah 14 tahun dulu hehehehehe...



hantaran sekadar adat, yang penting mas kawin... lagi rendah, lagi bagus..

Selamat menempuh alam rumahtangga buat adik tersayang, Mohd Fazli dan adik ipar Zaiwati Rizha. Semoga kekal bahagia ke akhir hayat....
menantu mak orang Puchong pulak kali ni. The one and only son.




Tidak dilupakan ... pasangan pengantin Zubir dan ..... sori ek, lupo namo...
Walau usia muda, moga matang ke alam rumahtangga. Sodop nasi minyak orang Langat. terkonang-konang acar buahnyo..


Dalam sibuk-sibuk cuti dan makan nasi minyak, terpaksa pulak balik Manjung utk exam PTK. Alahai, dengan tak studinya, mencari buku yg tak berjumpa, ku tenyeh je borang OMR pagi tadi. Gunakan pengetahuan sedia ada je utk menjawab. Soalannya tak susah. Yang susah mencari jawapannya. First time exam MCQ utk DG44. Kalau sebelum ni semuanya kursus dan examnya soalan subjektif. Mudah-mudahan lulus.
Selesai ptk, ada pulak kawan yg ingatkan tentang fail HEM yg belum beres... oh tidakkkkk! aku masih belum puas bercuti... jangan marah ye...
AKU MASIH NAK BERCUTI.....

13 comments:

  1. Salam,
    PTK tuh pe erk? Selamat pengantin baru buat yg berkenaan...

    ReplyDelete
  2. Yea lah PTK tu ape?
    Btw..cantik lah pengantin tu...khemah nya pun menarik dgn warna ungu lagi...

    ReplyDelete
  3. Amirul,
    ptk tu, penilaian tahap kecekapan. yg keje dengan gomen tau sangat la..

    ReplyDelete
  4. Ummirosma,
    ptk... penilaian tahap kecekapan.

    yg merah menyala tu adik kak lin. yg purple tu sepupu suami.

    ReplyDelete
  5. Selamat Pengantin Baru aah Buat semua Penganti2...

    Haaaaaaaa....korang yang tak kawin dengaw tuh pesonan2 pesonan Kak Lin koaworang.......
    Tak kawin lagi...jangan dok ringan tangan....pegang sinik....pegang sanak.....HARAM oiii!!!!

    Kalau pas kawin ...haa korang pegang aahhhhh apa yang boleh dipegang heheheheheh HALAL beb!!!

    Kan Kak LIN?

    ReplyDelete
  6. rehat jap....jam 11 kang masuk semula paper 2

    ReplyDelete
  7. salam kak..

    cuti skolah nie mmg ramai yg kawen..kwn2 blog pun ramai yg nk kawen cuti nie...

    ReplyDelete
  8. suke g mjlis kahwin mcm2 ragam boleh tgk...

    ReplyDelete
  9. dj epoi,
    bisa dendar tak ayat ni? "kalau ku tahu kawin ni seronok, dah lama aku kawin.."

    amacam dj?

    ReplyDelete
  10. OneZ,
    perikso jugak? sonang jo... tak tahu, tembak!

    ReplyDelete
  11. Yanmie,
    pegi kenduri kawin, teringat zaman kita kawin dulu.

    ReplyDelete
  12. kabussenja,
    betul! betul! betul!
    paling best jumpa sedara mara la..

    ReplyDelete
  13. selamat pengatin baru kpd yg dinyatakan...
    moga kekal hingga akhir hayat...
    kenduri sana sini,
    darah pon naik tinggi oo...
    hahaaa..beware pada sesaper yg ade penyakit..
    hahaaa..
    yg penting u absoloutly right sis,"kalau ku tahu kawin ni seronok,dah lama aku kawin.."
    setuju sesangat.....
    hahahahaaaakkk...
    :p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...