Sunday, February 8, 2009

Lunch dengan daging bersos barbeque

Setiap hari aku mesti bangun seawal pagi utk prepare breakfast and lunch utk anak-anak. Maklum saja yg sulung dah form 1 dan yg kedua tahun 5. Disebabkan mereka berdua dah tak pegi taska, dan aku tak nak anak-anak memasak..takut beb..kang apa-apa jadi.... maka kena juga aku yg memasak. Kesian pulak kalau balik sekolah penat-penat, dengan perut yg lapar.. tapi tak ada apa nak dimakan...

Masak la apa-apa yg simple dan berkhasiat.





Bahan-bahan:
  • Daging lembu direbus sehingga lembut
  • bwg/bwg putih/halia/sos tiram/sos barbeque/lada hitam
  • karot/bunga kubis/lada benggala
Cara masak:
  1. Rebus daging dulu
  2. Tumis semua bahan hingga naik bau dan masukkan daging yg dah lembut
  3. bubuh sayuran
  4. garam secukup rasa.

gunalah sos ikut kesukaan masing-masing.

10 comments:

  1. Adoiiiilahhhh....
    Lapar perut masuk teratak akak nih...
    :)
    ~Pg td, tukang ubat masak, kerana ku demam beb....
    utk thari plak, jiran ku telah memberi makanan yg amat byk...
    bertuahkan mjadi seorang aku???!! :)~

    ReplyDelete
  2. kalau udah lapa...masak apo pun sodapppp

    ReplyDelete
  3. TC, sampai demam kau buat kerja ya.. kesian.. Best tak TC masak? masak apa ek?

    ReplyDelete
  4. OneZ,
    tapi anak aku tengok lauk jugak...

    ReplyDelete
  5. lillies,
    boleh..boleh..boleh.. :)

    ReplyDelete
  6. bila kita nak buat pot luck lagi????

    ReplyDelete
  7. I have tried this but with lamb chop. Soooooo yummy. Nanti KakLin try with lamb chop yea..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...