Sunday, January 4, 2009

Terapi diri dengan warna

WARNA~ mempunyai peranan dalam menyembuh dan memulihkan semula tenaga dalaman.

Isnin: putih (kesucian rohani)

Selasa: merah jambu / ungu (kasih sayang / tumpuan)

Rabu: biru (perhubungan / komunikasi)

Khamis: kuning / oren (pemikiran / tenaga)

Jumaat: hijau (keseimbangan)

Sabtu: merah / merah hati (keberanian / tuah / kemewahan)

Ahad: hitam (gabungan / istirehat)

6 comments:

  1. kena gie kedai beli kain buat baju sebab ada warna tak de, tak cukup seminggu...
    ahak.. ahk..

    ReplyDelete
  2. nak try la camni....mesti bestkan...akak dh try ke?

    ReplyDelete
  3. ctm,
    bagus bagus... seronok kan baju warna-warni hari hari

    ReplyDelete
  4. lillies,
    belum try lagi. sedang cari buat koleksi

    ReplyDelete
  5. Salam seceria pelangi,

    Kak Lin dpt article about warna baju ni dari mana yea? Im really interested nak cuba. I hope ada kwn-kwn yang dah cuba dan post comments diaorang kat sini...

    :) ceria selalu...

    ReplyDelete
  6. Ummi,
    akak just copy this article from magazine "MIDI". Ada juga yg akak pernah cuba.. hijau mesti pd hr jumaat. tp masa tu tak terfikir pulak apa kaitan warna dgn tenaga dalaman. nanti kita cuba ok.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...