Thursday, January 29, 2009

Cuti..

Petang Isnin kami sempat ke HUKM menziarah Acik Ani, adik ayah suamiku. Jatuh dan dah seminggu dirawat. Melihat keadaannya yang lemah mengingatkan aku kepada arwah ibu mertuaku. Acik Ani memang rapat dengan arwah. Semua masalah dikongsi bersama. Semoga Acik Ani cepat sembuh. Maklum saja nak menyambut menantu ketiganya beberapa bulan lagi.
Dah terlanjur ke Cheras, kami terus ke Kajang. Ikut highway je terus ke Restoran Sate Hj Samuri di Bangunan Dato' Nazir, bersebelahan Stadium. Sejak meninggalkan UKM 18 tahun lalu, baru ini aku berkesempatan makan sate di Kajang. Memang luas restorannya.. 3 tingkat... disebabkan cuti raya cina, punyalah ramainya manusia. Servisnya memuaskan. Istimewanya pada kuah sebab sambal dan kuah kacang dihidang berasingan. Memannnnng puas hati makan sate kat sini. Secucuk 60 sen. Bukan setakat satay daging dan ayam je, perut, hati, rusa dan arnab pun ada.



Yummy... ada yang ngidam ke????

11 comments:

  1. Huaaaa..Kak Lin..sedap pekena satey nampak...siap tayang gambar lagi..buat orang terliur aje..

    ReplyDelete
  2. saya selalu makan sate kajang ni, kat tmn melawati tuh...
    memang tip~top!!

    ReplyDelete
  3. Tirana,
    memang sedap. bukan kat kajang je. kat uptown Damansarapun ada.

    ReplyDelete
  4. my peberet....kat bukut tinggi klang pun adeeee....hehehe

    ReplyDelete
  5. bukit tinggi....bukut plak...typing error...tu arrr sate puya hal...kuikui

    ReplyDelete
  6. anis,
    akak makan sampai tak ingat dunia.. he..he..

    ReplyDelete
  7. sedapnye..!!!sy pun mmg suke mkn satay...tapi ingat lagi kenangan tahun lepas...pakcik sy blanje mkn satay kajang ni r....tengah malamnye...sy muntah2...huhuhu...macam nak tido dalam toilet je time tu..huhuhu...abis segala kuah kacang kuar....maybe perut x tahan kot...

    anyway, memang sedap satay kajang yg pemes tu...

    ReplyDelete
  8. lillies,
    ingat satay, ingat muntah, teringat anak akak si Ikhwan memang masa kecik cenggitu.. suka muntah..

    anyhow, satay kajang memang best!

    ReplyDelete
  9. alaaa...sate kajang! sedap tu..rindu pula nak pegi tempat ni..Rosma pernah pegi sini jugak. Kalo kat Brunei, sate yang dijual teramatlah slim nye...take sperti sate kajang tu...

    ReplyDelete
  10. UmmiRosma,
    akak dah lama tak pegi sini. satay dia memang best in the world!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...