Monday, May 4, 2015

Viral eksiden pajero dan myvi

Salam sejahtera semua.

Hari ni isnin 4mei2015
Means dah 2 hari kejadian kemalangan jalanraya melibatkan sebuah pajero dan dua buah myvi berlalu.
Kemalangan yang meragut nyawa pemandu pajero dan isterinya serta seorang anak perempuan comel mereka yang masih kecil.
Semoga roh mereka dipelihara Allah dan dimasukkan ke jannah.

Saya tidak berniat untuk lebih memviralkan kisah ini di alam maya. Masing-masing punya pendapat sendiri... sama ada berpihak kepada pemandu pajero atau pemandu myvi.

Jika kita memandu apa jenis jua kenderaan, kita mesti memandu mengikut lunas undang-undang yang betul dan pastinya gunakan akal fikiran sebaik mungkin. Bacalah doa naik kenderaan dan mohon kepada Allah supaya perjalanan kita akan baik dari mula hingga kita selamat sampai ke destinasi.

Yang berlaku telah berlaku. Yang pergi telah pergi. Pasti hikmahnya kepada kita yang masih bernafas ini... mainkan peranan masing2 untuk kesejahteraan semua terutama dua orang anak yang telah menjadi yatim piatu.
InshaaAllah jika kita tersilap, berusahalah untuk tidak melakukan kesilapan yang sama keduakalinya...
Wallahualam.

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...