Wednesday, October 22, 2014

Cuti...masak-masak dan makan-makan..

Salam sejahtera semua,

Hari ini cuti sempena raya Deepavali.
Disebabkan cuti cuma sehari saja.... maka kami tidak ke mana-mana..
Sekadar di rumah masak dan makan...
Izham teringin sangat nak makan sambal tumis udang..

OH!!! satu Manjung mencari udang yang sesuai nak disambalkan..
Memang bukan rezeki Izham la...
sudahnya.. sambal ikan je yang dapat...

Inilah hasilnya..


 sup sayur kobis panjang dgn cendawan


 goreng ikan bilis, bawang dan kacang botol bercili
ni kegemaran en. suami


 ni dia sambal ikan merah
sebagai pengganti sambal udang


ni yang sangat simple..
isi ayam yag digoreng..
tabur je bawang yang digoreng layu..

Kalau cuti memang rajin la..
bila kerja.. aduhaiii... beli lauk kedai la jawabnya
sampai dah jemu..

2 comments:

  1. kerja masa cuti..itulah dia. melayan kehendak perut. taime kerja...tak dapat lerr

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...