Monday, June 11, 2012

Awak suka saya tak?

Salam sejahtera semua..

Awak suka saya tak?
Ni xihuan wo ma?
hahaha



novel karya Melur Jelita ni sangat besttt
sedutan?
sinopsis?
ok, saya minta izin
untuk copy paste je
dari page 'dia' kat fb
__________________________________________

Sedutan bab 27

"AWAK SUKA SAYA TAK? Lebih sopan....lebih manis....untuk kita yang belum ada apa-apa ikatan. Cinta bagi saya hanya untuk orang yang sah dan halal iaitu isteri saya. Saya nak halalkan dulu perhubungan kita, baru saya cakap I Love You."

-------------------------------------

Sedutan Bab 46

"Don't you ever disobey me! Jangan cabar I. You belum kenal I siapa! Kali ini, sekali you melangkah tinggalkan I, sepuluh langkah I akan tinggalkan you! You tinggalkan I, I akan tinggalkan you terus! You won't see me again!."

-----------------------------------------
bab 32

Hilman mengeluarkan sesuatu dari poket kotnya, sebentuk cincin.

" Cuba sarungkan…"
Aku ambil dan masukkan ke jari, muat.

" Cincin apa ini?"

" Cincin tunang kita."

Aku hampir tercekik.

‘ Hilman………mana boleh macam ini? Mak ayah saya tak tahu lagi. Ini cara barat. Saya kurang setuju."
Hilman selamba je, sibuk memecahkan telur ke dalam mangkuk.

" Itu cincin tanda. Bagi saya macam tunang la. Tanda yang awak sudah saya ikat. Yang lain – lain tu adat je. Yang ini antara kita berdua. Pasal mak ayah awak, jangan risau. Nanti saya uruskan. Satu – satu . Banyak sangat hal dan masalah yang berlaku."
Lega…..

Aku menghirup teh o panas perlahan – lahan. Hilman tersenyum ,

" Jangan risau…saya akan uruskan segalanya. Saya nak awak minta cuti setahun dari pihak universiti selepas kita kahwin. Nak honeymoon selama setahun."
Aku hampir tersemburrrrrrrr.

" Honeymoon setahun? Honeymoon apa tu? "
Hilman memandang aku pelik,

" Tak cukup ke setahun? Kalau macam tu hari – hari la kita honeymoon……."
Aku dah tercekik, tersembur dan terbatuk – batuk. Cepat – cepat aku tutup mulut dengan napkin. Tolong!

-----------------------------------------------

Sedutan Bab 35

" Awak suka saya tak? Saya hanya mendengarnya sekali ketika di Masjid Wilayah dulu ..itu pun awak tarik balik."

" Saya tak pernah? "

" Ya…tak pernah. Hanya saya …kadang – kadang rasa malu, seperti bertepuk sebelah tangan. Walaupun hidung saya mancung, tetapi tak best pipi tersorong – sorong. Nasib baik, instinct saya kuat…Saya tahu awak suka saya dari mula kita bertemu di KLCC…kemudian perasaan itu semakin subur dan berkembang walau awak cuba menahannya…menafikannya."
Alamak! Hilman nak dengar ungkapan cinta dari mulut aku pula? Ini yang aku lemah ni. Kalau bab bergaduh berperang boleh la. Hilman masih menanti. Aku segan…lebih – lebih lagi mak ada. Walau pun mak sibuk dengan hal dia…tetapi aku rasa tak sedap pula…rasa macam gatal dan tak hormat orang tua.

" Intan…I’m waiting. Masa berjalan…"

" Saya tak pernah ya?"
Aku ulang lagi. Hilman menggelengkan kepalanya.

" Bukan dah pernah?"
Geleng lagi.

" Sekali pun tak pernah?"
Geleng juga. Nampaknya Hilman tak mahu berkompromi. Aku menarik nafas panjang,

" Nanti saya cakap bila tiba masanya."
‘ Inilah masanya."
Beratnya mulut…..aku berbisik.

" Saya suka awak."

" Sorry……"
Aku kuatkan sedikit suara tetapi tetap berhati – hati, malu kalau mak dengar.

" Saya suka awak.’

" Itu saja? "

" Saya suka awak. Kagum dengan awak. Lelaki pertama dan terakhir ….."
Teruknya ayat aku..langsung tak boleh pakai. Kalau mengurat kuda, kuda pun lari.

--------------------------------------
Sedutan bab 38

Amber merenung aku sinis,

" Who said I tak dapat lelaki itu? You should pity yourself..dapat sisa I."

" Bayangnya pun you tak dapat..sisa konon."
Amber gelak..sebiji macam tukang sihir dengan batang penyapu,

" Well..tak sangka…nampak macam tertutup tetapi berbaloikah bertikam lidah kerana seorang Damien….yang terkenal dengan playboynya? "

" Ermm…I tak bertikam lidah, cuma melayan salakan seekor anjing cacat yang confused gendernya ."
Amber berdiri,

"Well…I knew every inch of Damien. Di mana tahi lalatnya..di mana parutnya. I yang putuskan hubungan dengan dia. Bukan dia yang tinggalkan I. You’re just lucky…you dapat dia because I dumped him… "
Amber melangkah pergi dengan bersahaja,

" Amber darling…"
Aku memanggilnya, dia menoleh.

" Damien darling beritahu saya dia tinggalkan awak sebab awak ada satu tahi lalat yang besar di sebelah kiri punggung awak…sebesar ibu jari, dah la hitam , berbulu pula. Dia geli. " Aku mereka!
Amber berlalu pergi dengan pantas. Jahatnya mulut aku! Habislah Hilman kena sembur dengan Amber!
Ha ha ha ha ha

-------------------------
Sinopsis :

Kisah kasih sayang di antara Hilman Yong kacukan Korea - American - Cina dan Intan Zulaikha. Mereka sangat berbeza tetapi kerana perbezaan itulah mereka berjodoh. Malangnya, kesampaiankah jodoh mereka apabila Hilman Yong seorang yang baru mengenali Islam lebih mencintai Islam dari Intan Zulaikha yang sememangnya dilahirkan Islam dari keturunan lagi berselisih faham kerana ego seorang Intan.

Muncul pula Damien Yong yang sentiasa menyesakkan dada Intan Zulaikha dengan aksinya yang daring, sexy, nakal dan menggoda. Intan terpaksa bersabar dengan Damien semata-mata untuk mendapatkan semula Hilmannya…seorang hamba Allah yang penuh kesabaran dan kesopanan.

Hilmanku…sifuku…kekasihku…Kembalilah…

" Saya tak pernah tinggalkan awak. Walaupun awak jauh, saya dapat melihat awak. Walaupun awak jauh, saya dapat merasa kehadiran awak. Walau pun awak jauh, saya dapat mendengar awak. Saya sentiasa di sisi awak. Awak sentiasa di sisi saya, di sini…" Hilman Yong

" Don’t worry, I won’t kiss you. Saya tak cium sembarangan gadis. Saya tak ada selera dengan gadis biadab dan sombong seperti awak. Cik Zulaikha….saya nampak kehampaan di wajah awak. You really want me to kiss you. I can feel it. I can see it. From your eyes… your lips. Tetapi seperti saya cakap tadi, saya tak selera dengan orang biadab. Ciuman saya tidak semurah itu. Hanya untuk gadis yang bertuah dan terpilih saja." Damien Yong

" Saya akui saya gembira bersama Mr Damien..saya tak boleh menyembunyikan perasaan saya……tetapi perasaan saya terhadap Mr Damien sepertimana kita bersentuhan di malam itu. Boleh saling melihat, saling bersentuh, saling bercium…..tetapi hanya di dinding kaca….ada batas dan sekatan. Yang tidak boleh dipecahkan……walau cuba dipecahkan…pasti kita akan cedera..ditusuk atau dihiris . Itulah Islam. Yang menjaga maruah dan kesucian sesuatu hubungan. Hanya hubungan halal yang boleh melenyapkannya." Intan Zulaikha

Judul : Awak Suka Saya Tak?
Penulis : Melur Jelita
Penerbit : KaryaSeni
Semenanjung : RM35
Sabah / Sarawak :RM38

2 comments:

  1. yup! best sangat! tengah baca sikit lagi nak abis :)

    ReplyDelete
  2. whitecappuccino
    cepat habiskan.. memang best!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...