Thursday, May 17, 2012

Kailan ikan masin

Salam sejahtera semua

Setiap kali makan di kedai, mesti order kailan ikan masin ni..
Bukan susah nak buat..
Cuma perlu rajin.

 antara bahan:
cili api merah
bawang besar dan bawang putih
isi ikan masin

 ..dan semestinya kailan
(ada juga yang suka baby kailan.. ok le tu)

 tumiskan bahan awal tadi
lepas naik bau
masukkan kailan
(petuanya: masak sayur, api kena besar dan masak cepat terus letak dalam pinggan
supaya panas kuali tak melayurkan lagi sayur)

dah siap dan boleh dimakan panas..

2 comments:

  1. Salam hazlin.Apa kabar?atie pon dah lama xsinggah ke sini :D
    Selamat hari guru & Selamat hari Ibu tuk hazlin ya..

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...