Tuesday, March 13, 2012

Bila waktu itu telah singkat!

Salam sejahtera semua,
Sejak bermulanya tahun 2012 dua bulan lepas, maka rutin harian saya telah banyak berubah.
Setiap hari bekerja 7:30 - 2:35 (sehari dua 10:00 - 5:40ptg), telah berubah sama sekali.

sekarang bila rutin harian bermula jam 8:00 pagi dan berakhir jam 5:00 petang, masa saya untuk "hobi tercinta" saya telah agak berkurang..  Jika dulu waktu balik bekerja membawa ke waktu asar, saya boleh memotong paling kurang tiga pasang baju.. sekarang? adoyyyyaiiii... sedih juga saya dibuatnya. Kat tempat kerja ni bukan la banyak sangat kerja.. kalau ada, saya suka siapkan cepat-cepat. Bila kerja dah siap, maka sayapun macam tak tau nak buat apa. Ada juga keingainan untuk "menulangbelut", tapi ada pulak yang "berkata-kata"..

sudahnya saya banyak melayari internet... oppsss.. bukan hanya berfb ye... saya suka mencari bahan yang memudahkan saya untuk mengajar. terutama matematik dan sivik. sekurang-kurangnya ada juga idea apa nak ajar murid walaupun saya dah mengajar hampir 20 tahun. tapi kata orang, ilmu kalau semakin kita cari, semakin kita tak tahu...

mungkin waktu melayan "hobi" semakin singkat, namun banyak pulak kat tempat lain... so, win-win situation le agaknya.. heheh

2 comments:

  1. 8-5 everyday? memang hectic tu...

    Kalo kat sini guru sekolah yang memegang degree akan kerja 7.30-12.30 and 2-4.30 tiga kali seminggu.

    Tapi kalo yg keja kat office keja kena 7.45 - 4.30 pm. with a break in the middle at noon.

    ReplyDelete
  2. cam tu la sejak naiktaraf jd kolej..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...