Thursday, January 20, 2011

aku, cuti dan BE en. nuff

Salam sejahtera semua,
entah macam mana pagi hari ni terbangun lewat..
mungkin hari ni cuti sempana perayaan Thaipusam.. padahal malam tadi bukan tidur lewatpun..
tak apalah, mungkin ada hikmahnya..
sambil mengemaskan diri terfikir nak buat sarapan apa hari ni.. nak keluar macam malas.. dalam peti ais cuma ada nugget tp dalam kuantiti terhad..
aku terfikir biar terus ke pasar, masak makan tengahari .. brunch sj utk hari ni...

"mak, minum!"
bergegas aku turun ke dapur...
"siapa beli nasi lemak? ayah ke?"
"abang wan"
ermmm.. seronok juga sesekali dilayan begini...
"ni nasi lemak mak angkat ke?"
ikhwan sengih melebar.. bila sebut mak angkat, dia tahu sangat sebab tahun lepas dia memang tangkap kontrak dengan mak cik nasi lemak tu for breakfast.. at least dua kali seminggu, nasi lemak ayam.. semestinya...

selesai ke kedai dan memasak, kami menikmati hidangan tengahari. Ayam goreng berempah, masak lemak kobis dan sambal belacan.. cukup ala kadar memandangkan hari cuti dan bertambah kami makan..
"kenapa ayam goreng ni hitam?"
"entah, mak termasuk lebih madu kot?"
hitam-hitampun, habis selesai seekor ayam..

petang, waktu utk berfb, berblog...
seperti biasa, idea nak menaip entry, terbang ke langit...
belek-belek en. nuff, jumpa pulak yang ini...

thanks en nuff untuk BE yang baru.. lepas ni bagi banyak2 lagi ye..

10 comments:

  1. tahniah... semoga makin beranak2 BE tu.. ;)

    ReplyDelete
  2. kakyong..
    ada orang dapat banyak tak bisingpun... saya yg gah lebih.. hehehe

    ReplyDelete
  3. haha saya tak pernah dapat..tak penah kesah pasal BE..wahaha

    maklumlah kaya..sila penampar diri sendiri

    ReplyDelete
  4. kak...
    ayu nak masak ayam panggang gak..nak bubuh madu,.tapi sikit jerlah...nanti rentung..hehehhehe


    ps:tahniah dapat BE...ayu ada satu gak

    ReplyDelete
  5. Tahniah kak.. Sama la dengan Nur baru dapat 1 BE je..

    ReplyDelete
  6. cg iman,
    meh akak tambah satu lg pelempang..
    hehehe

    ReplyDelete
  7. mynna,
    sila aktifkan diri anda!

    ReplyDelete
  8. nbanur, akakpun baru-baru ni je dapat

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...