Monday, November 22, 2010

Hari Tandas Sedunia

Salam sejahtera semua...

Tak tahu pulak bahawa 19 November setiap tahun telah diisytiharkan sebagai Hari Tandas Sedunia. Tahulah tentang hari tandas sedunia tu tp tak sure tang tarikhnya... Bila tengok berita sat tadi, bari tau... Sorry le ye.. Korang tau ke?

Seluruh dunia merayakan hari ini dengan matlamat untuk mengambil tindakan, meningkatkan kesedaran pengguna terhadap hak ke atas persekitaran tandas yang lebih baik.

Orang kita perlu merayakan tarikh ini, sebab ramai yang tak reti nak jaga tempat ini. Terutama kalau tandas ni tandas awam...

Memang rasa macam geli nak bincangkan topik ni, tapi perlu ada kesedaran tentang pentingnya menjaga tandas awam lebih-lebih lg tandas di rumah.. bukan sekadar mangkuk jamban, sekitarnya juga perlu bersih.. barulah best nak melepas hajat... hehehe..


***hari-hari cuci bilk air + tandas..

12 comments:

  1. tak tau lah..tapi ramai org buat entri pasal tandas..ayo

    ReplyDelete
  2. imanshah,
    lepas ni dah tau buat n3 tandas ok...

    ReplyDelete
  3. wah baru tau la ada hari tandas..
    tp mmg betul kak lin..
    saya kalau tgk tandas yg kotor,
    xselera nak melepaskan hajat..
    rasa geli geliman sampai terlupa nak buang hajat..
    huhu

    ReplyDelete
  4. Nur baru tahu ada Hari Tandas ni.. Macam2 je.. Yg penting kena jaga kebersihan tak kira di mana2 pun.

    ReplyDelete
  5. salam sis...
    x tau lak ad hari tandas sedunia..hehhee....
    tapi bab bersih tanda tu hari2 tau...hehehe....

    selamat bercuti sis..!!

    ReplyDelete
  6. yea betul tu...toilet mesti 'squeaky clean' baru lega!

    ReplyDelete
  7. myna,
    kalau p public toilet pastikan bersih mcm kat rumah..

    ReplyDelete
  8. nur,
    toilet rnr tapah (utara) bersih.... suka ...

    ReplyDelete
  9. lillies, akakpun baru tau..

    selamat bercuti juga.. kemana cuti ni?

    ReplyDelete
  10. UmmiRosma,
    memang kena sangat bersih..

    ReplyDelete
  11. kalaulah tandas kat pam minyak camni..
    tak klua tandas jdnyer...
    la ni magkuk tndas pam minyak mcm tong smpah..
    baw busuk!! kotornyaa...
    hahahahhaa......
    tp bersih ler kak mangkuk tandas akak..pkai coca cola yer... huhuh

    ReplyDelete
  12. man,
    kat mana2 tandas pun kalau dah "terpaksaguna"... lepaskan je...

    tp lepas tu tolong cuci bersih-bersih...

    kat stesen minyak memang camtu.. tp ada jug yg bersih
    tp tak le bersih cam tandas akak yg ko kata pkai coca cola tu?

    eh coca cola?
    ngape ek?
    tak pernah try lak?
    pakai sabun je..
    sental guna tangan!
    hehoheho

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...