Saturday, August 14, 2010

X-ray?


dah seminggu demam.. batuk masih belum hilang melangit.. suara dah tak keluar. badan ni sakit-sakit menahan posisi yg sesuai tiap kali batuk... takut terkucil...

pegi hospital je...
kenapa? abang nak tengok isteri abang ni masuk hospital ke?
tak la.. sekurang-kurangnya di hospital tu memang dorang check betul-betul... dah pegi klinikpun, teruk sgt batuk tu.. mlm je demam..


maka.. akupun ke hospital...

ting ting ting tong ting tong... penuh sabar adik si petugas kaunter pendaftaran melayan pelanggan..

ramainya orang..
semua berpenyakit... maklumlah hospital...
lambatnya nombor ni bergerak.. baru 6, aku? 21? congak-congak ada sejam lebih lg...

setelah puas berpusing di kerusi sempit itu, aku sempat menghabiskan beberapa m/s novel yg baru nak mula dibaca 'syurga di hati ifah', nombor 21 tertera di skrin kaunter...



sakit apa puan?
batuk ~ sekadar memberi isyarat kerana suaraku hampir tidak keluar
setelah diperiksa....
saya dapati paru-paru puan telah dijangkiti kuman. tolong pergi ke bilik 10 buat pemeriksaan x~ray...
sinar~x? ~urghhhh tak pernah kena camnipun selama hidup, maklum saja.. paling akhir melakukan sinar~x ialah 20 tahun lalu... nak masuk u buat diploma pendidikan... hehehe...


masa terus berlalu...

ermmm.... nampaknya semua ok.. paru-paru ok, jantungpun ok. tapi next week datang balik untuk kita buat follow up... saya beri puan antibiotik dan ubat batuk.. makan ikut aturan ye.. ~lembut sungguh suara doktor cantik manis yang aku nampak tertulis SAMANTHA TEH di tag namanya... aduhai...

selepas meninggalkan kaunter ubat, cepat-cepat aku beredar dari hospital yang pernah aku huni beberapa hari sewaktu melahirkan izham kira-kira 7 tahun lepas... hahahaha


dalam sakit-sakit, Allah tetap memberi rezeki..
syukur atas anugerah ini..
thanks abang kerana sudi mewakilkan diri ini...

11 comments:

  1. rajin makan ubat yer Kak Lin.. semoga cepat sembuh :)
    Salam Ramadhan dr Miri, Sarawak..

    ReplyDelete
  2. salam kak..
    skrg ni musim sakit ke kak..
    suma entry saye gi suma pesal sakit2...pose2 ni jga kesihatan kak ye.nnt tak ghaye.. hehehe...
    moga makan ubat ikut tyme yg dokter kasi jgn takut makan obat.. huhuhu

    salam ramadhan kak.. ;)

    ReplyDelete
  3. along,
    salam dari manjung untuk anak sarawak...

    selamat berpuasa..

    ReplyDelete
  4. man,
    terima kasih mendoakan akak sembuh. InsyaAllah akan sembuh dengan izin Allah...
    raya tetap raya.. baju raya dah beli... hehehehe

    makan segala jenis ubat...

    ReplyDelete
  5. dapat makan kelamai 2 batang elok la tu...

    ReplyDelete
  6. saya pun kene xray aritu..
    selama ni xpernah kena xray bila sakit...
    takut gak..
    semoga cepat sembuh..
    banyak2 berehat n minum air masak k..

    ReplyDelete
  7. salam hazlin..
    dah sihat ke ni...makan ubat jgn tk mkn ye...

    psstt..dapat hadiah apa tu..

    ReplyDelete
  8. OneZaba,
    suka kelamai yang dikukus lepas tu bubuh kelapa parut...

    ReplyDelete
  9. mieynna..
    nak minum air banyak kena tunggu lepas berbuka puasa

    ReplyDelete
  10. ida,
    thanks sudi mendoakan..

    hadiah? hehehe oven.. nak masak kuih tak pandai...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...