Saturday, September 5, 2009

Peristiwa semalam....

Semalam, Jumaat, penghulu segala hari...
Tak tahu kenapa terlalu mengantuk,
Masa school assembly, terkebil-kebil mata ni menahan mengantuk..
dah berjemur hampir sejam di Pavillionpun,
masih mengantuk.

balik ke bilik guru..
selesaikan apa yang patut diselesaikan..
kertas exam yang nak ditanda bertimbun...
aduhai...
mengantuknya....



berjalan ke dewan peperiksaan..
hai... soalan senangpun tak boleh buat?
macam tak belajar..
ke cikgu yg tak reti ajar?
la.... tak bawak calculator? #&*%..


12.00 tgh tepat, punch out
tekan minyak bang..
lambatnya kancil ni
dah terbayang empuknya tilam
dussyummmm..
aku lena hingga suami dan ewan ke masjid tidak ku sedari
memang mengantuk...


ahhh, dah balik Jumaat?
aku masih mengantuk..
mandi...oppss jangan lelama, batal puasa


hantar nurul ke sekolah agama
bawak kereta kepala bengang
lambai Ust Mutalib sambil sorok muka...
muka bangun tido...
sampai rumah...
dusyuummm lagi.. atas kerusipun lalok..

teruknya!
jom pegi pasar Ramadhan!
hari ni beli je!

terus mataku segarbugar... hehehe first time ni nak pegi pasar Ramadhan
maklumla.. selama 13 hari memasak je kerojaku...



Oh! Arghhh! nikmatnya air tembikai,
penghilang dahaga seharian berpuasa
ini nikmat untuk orang yg berpuasa
tamar tidak dilupa


emmm, lauk dibeli bekalan bersahur,,
alamak... apa rasa ni?
goreng telur dadar
emmm ... lagi sedap!

5:44 pagi...
Imsak...
alhamdulillah masuk hari ke 15 berpuasa......


10 comments:

  1. huhuhu...agaknye semalam hari penat sedunia kot...saya pun letih gilos semalam....hehehe....

    arini ape menu berbuke akak??

    ReplyDelete
  2. wah, lillies tu pepagi lagi dah tanya menu buka! gosok gigi pun belum kut tu.

    memang betul la hazlin...masak sendiri jugak yg sedap.

    ReplyDelete
  3. salam kak,
    perghhh ini da mmg penyakit ngantuk ditahap dewa2 nih kak..
    gi jumper dokter sakit tuan..
    hehehee...
    ayak tembikai tu bila dilihat sblm berbukak..mak aiiii..terliur maa..
    coba try test tgok mlm nnt..hehe..

    masak sendiri laa kak..telur mate lembu pon sodap aper..hahaa

    ReplyDelete
  4. Ptg2 ni, nengok ayo tembikai tu, tak tahannnnnn.....
    :P

    ReplyDelete
  5. sungguh menyegarkan lah..air tembikai tu KakLin..slurrppp!

    ReplyDelete
  6. OneZ,
    walaupun sekadar goreng telur mata kobau..

    ReplyDelete
  7. Man,
    mengantuk itu ubatnya tidoooor la..
    Air tembikai tu sekadar hiasan je..

    memang goreng telur menu yg simple dan sedap.

    ReplyDelete
  8. TC,
    tak apa.. dah petang.. kang p beli kat pasar ramadhan.

    ReplyDelete
  9. Ummi,
    air tembikai penghilang dahaga. banyak vitamin.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...