Monday, August 31, 2009

HUhuhu... cuti dah abis.....

Assalamualaikum..

Mula-mula sekali... SELAMAT MENYAMBUT HARI ULANG TAHUN KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 52. SATU MALAYSIA....

Pagi-pagi mengadap tv konon nak tengok apa sambutan merdeka di Parlimen....Terkejut jugak dengan sambutan kali ni... tak sampai sejam.. dah habis... Sepatutnya tak payah buat... cukup sekadar baca Yassin dan tahlil.. sedekahkan pada arwah pejuang negara yang sanggup menggadai nyawa demi negara tercinta...

Maka bila jam 8:30 pagi dah tamat acara, akupun dengan semangat waja... terus ke pasar...

Maklum saja dah puas bercuti 7-3-7... maka hari ni masak special untuk anak-anak...
Terlebih rajin....
aku masak nasi himpit kuah kacang.. ada daging rendang minang... masak lemak cili api pucuk paku dan ingatkan nak buat fruit koktel.. tapi muak la pulak...


Sebenarnya dah seminggu cuti dan menjalani ibadah puasa, aku masak je tau.. masak yang senang-senang je.. lebih baik dan jimat... dan gerenti tak sakit perut...

Esok dah nak mula sekolah... masing-masing menggeliat nak pegi sekolah.. lebih-lebih lagi di bulan puasa ni.. kesian jugak mengenangkan anak-anak pasti keletihan pagi ke sekolah kebangsaan dan petang ke sekolah agama... tapi itulah cabaran sebenar...

Apa-apa hal pun, terima kasih pada kawan-kawan yg masih lagi sudi berkunjung. Nak buat n3 resepi... amik gambor rajin tapi time nak download... aduhaiiii...

okay.. tunggu moooooood datang, aku buat n3 banyak-banyak ok....
wassalam.

11 comments:

  1. selamat kembali ke sekolah cgu...

    salam 1 Malaysia.

    ReplyDelete
  2. jinggo,
    ya.. kembali dengan penuh semangat.... maklum saja ppsmi dah nak berkubur...

    ReplyDelete
  3. Salam....Kak Lin...

    Selamat Merdeka juga buat Kak Lin sekeluarga....

    Pagi tadik juga Gua dikejutkan oleh Rakan Bloger....Cikgu IrmanShah yang Ayahnda tersayang nya meninggal dunia...

    Kak Lin Gua menanti gambaw daging rendang minag Kak...
    Pasal makan Gua belasah jew Kak ! hehehehehhe...

    Satu Idea yg Bagus tentang Komen Akak tentang sambutan Merdeka tahun nih.......itu yg Terbaik Kak...

    Orang kata Alang -alang dah kecik ......Baik tak yah buatkan?

    ReplyDelete
  4. salam..
    salam kemerdekaan jugak utk akak sekeluarga..
    selamat kembali bekerja yea...meh kita lawan setan2 yang ada dalam badan ni supaya jadik rajin ke sekolah..hehehe...sebenornye dak ni pun agak malas gak nak ke skolah esok..dah biasa bangun lambat...

    ape2 pun, selamat berpuasa n take care kak...kalau rajin na de kelapangan raya nanti jemputla ke rumah ek....hehehe...

    ReplyDelete
  5. Dj Epoi,
    rasanya dulu pernah buat n3 pasal rendang minang.

    bebila rajin akak postkan palik la..

    Selamat juga utk Epoi sekeluarga.

    ReplyDelete
  6. Lillies,
    ke sekolah esok seperti biasa.. lagipun bebudak mula trial spm esok.. puas la nak menahan mengantuk...

    ReplyDelete
  7. elok la cuti dah habis. tak la aku kesunyian duk kat ofis ni.

    ReplyDelete
  8. OneZ,
    tu la.. elok2 jd cikgu, nak duk dlm aircond... kat gunung tu sejuk kot?

    ReplyDelete
  9. rajin memasak jg cikgu kita ni ya... tak sabar nak ciluk resepi masakan cikgu pulak!!

    ReplyDelete
  10. min,
    tu la.. setakat nak bagi anak-anak makan. boleh la. dia orangpun tak berkira... sedap atau tak.. bedal je..

    ReplyDelete
  11. Salam kak Lin,
    perghh!! nak jugak rase masakn ayak tangan Cikgu Hazlin..
    raye nnt tak jemput dtg umah baru kah??hehee..
    elak2 je bru mkn segengam maunyer ke toilet..hahahaaa..
    ampunnnnn!!! hehee..

    bln poser nnt seswai buat n3 masakn terliur wooo..adehh!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...