Friday, January 30, 2009

Dah jemu atau apa??????

"Mak, malam ni jom kita makan kat luar?"

"La.. kan baru je last week kita pegi"

"Abis tu malam ni kita nak makan apa?"

"Aiek? Bukan ke tgh tadi mak masak nasi ayam? Mak masak banyak merangkap lunch dan dinner sekali tau....."

"Emmm, nak m*%%#& lah..."

"Tak boleh... nanti rambut gugur..."

"Beli burger lah.."

"Emmmm..... mak masak banjo okay?"

"Ok la...ok la ......"


Dalam hati, apahal la anak kecil ku yg sorang ni. Tengah hari tadi beria aku suapkan dia nasi ayam. Berselera sungguh makannya. Dah jemu atau tak suka makan menu yg sama?
Maka ini lah hasilnya. Aku masak telur mata kebau , letak atas roti bubuh timun dan sos.
Berselera sekali. Tambah kalau ianya roti. Roti tak pulak jemu ek?

8 comments:

  1. Anak-anak saya biasanya pagi makan lain,tengahari lain, petang lain, malam lain..Boleh bayangkan...kadang2 saya tak sempat keluar dari dapur..hehehe..diorang dah nak makan lagi..

    ReplyDelete
  2. Tirana,
    tu yg kak Lin tak tahan tu. Tapi bila dtg R... memang duk di dapur la spnjg hari.

    ReplyDelete
  3. antara masa yang paling seronok adalah melihat anak-anak begitu berselera makan dan antara masa yang boleh darah naik adalah melihat anak-anak cerewet tang makan.

    ReplyDelete
  4. kak..bebudak time nk membesar mmg cenggitu ekk.bnyk sgt nk dimkn nya...sib baik leh control.lebih2 lg roti..apa2 je nk ngan roti kt umah ell nih,sebuku roti sehari je..paling lama pn 2 hari...

    ReplyDelete
  5. nanti dialog anak2 saya...
    'mama, malam ni kita mkn kat umah lah... dah jemulah makan kat luar'
    kui...kui...
    ~terbalik dr ayat am~

    ReplyDelete
  6. OneZ,
    memang suka layan anak-anak makan. Tp sesekali hangat jugak bila tetiba mintak roti canai... benda nak kena perap dulu... bagi lempeng bolehla....

    ReplyDelete
  7. Ell,
    kat rumah ni memang wajib ada stok roti...nak roti bakar, roti telur, roti jem, roti kaya... bla.. bla.. bla..

    ReplyDelete
  8. tc,
    ko tak yah sesusah, suruh tukang ubat je masak...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...