Tuesday, December 23, 2008

Apa pulak ni?



Macam tak ada kerja lain?
Apasal dok letak kaki kat dalam tong cat tuh?
Rendam kaki dalam cat ke?
Bukan...
Gambar kat atas tu aku + family balik dr merendek kat Taiping.
On t'way balik, kami singgah di kolam air panas.
Tempatnya dekat Jalan Trong.
Kalau nk ke Manjung, tempatnya lepas tol Changkat Jering.
(Sebelah kiri jalan)



Ai, promote nampak.....
Bukan ada sharepun...
tapi
dah selalu sangat lalu depan tempat ni..
dari biasa je sampai dah cantik...
So, kami singgah sekejap.
Disebabkan waktu tu jam 2.00 ptg, matahari tengah terik.. tak sangguplah kami nak mandi berendam dlm kolam. Cukuplah setakat rendam kaki je. Itupun nak merendam kaki yg mulus tu kat dalam tong yg berisi air panas... aduhai... kalau rendam telur, gerenti masak. Boley makan terus. Ada roti tentu best!!!
Memang panas betul airnya. Panas yg asli. Pure dr dlam tanah.
Kata kakak yg jaga tempat tu, banyak khasiatnya bila berndam dgn air panas ni,
sakit lutut ke, sakit tumit ke, kaki kebas ke, ada kurap ke, ada gatal-gatal badan, lumpuh, nak kuruspun boleh.
tapi,...
sesiapa yg ada penyakit kencing manis tak digalakkan utk berendam air panas.
Banyak juga rawatan selain dr berendam kaki + badan, ada mandi herba, sauna.. mandi bunga pun ada.
So, sesapa yg nak cuba, bolehlah.... tapi bukanle free.. biasala kannnn...


Bapa mentua ku pun try jugak....




6 comments:

  1. nak kasik kurus pun boleh kak?? wah..menarik nie..harus cuba gitu:)

    ReplyDelete
  2. kalau dtg cameron ...bagitau la....
    boleh konal2....call je 0124001520

    ReplyDelete
  3. shiela,
    pekena sauna.. gerenti kurus.

    ReplyDelete
  4. one zaba,
    insyaallah. ord kg dh jomput, mesti dtg

    ReplyDelete
  5. Wah best nye...free pulak tu...
    Kita kat sini guna air suam buatan sendiri jer...hehehe...btw kat Malaysia cuti sekolah still on ke? Bila buka semula term baru sekolah? Kalo kat Brunei 5th Jan dah mula. Tapi rasanya masih nak cuti lagi.....
    p/s...jgn lupa yea resepi pucuk paku tu....tnx

    ReplyDelete
  6. ummi,
    sekolah kat sini mula 5h jan jugak. resepi? no problem...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...