Wednesday, January 7, 2009

Tak perlu bersusah hati....

*Anggaplah pengalaman ditempuh amat berharga dan lebih mematangkan diri sendiri.


*Tanpa kepahitan kita tidak akan tahu menilai kemanisannya.



*Janganlah sesekali merasa diri kita sendirian tanpa sesiapa dan jangan hidup dalam keadaan putus asa dan meratapi nasib diri sendiri.



*Perasaan kecewa akan menjadi racun kepada kita jika kita tidak pandai menguruskannya dengan baik.



*Sentiasalah berdoa kepada Allah, sesungguhnya Allah amat gemar mendengar tangisan hambaNya, merayu kepadaNya, sentiasa meminta pertolonganNya.



*Seinci kita mendekatiNya beribu kaki Allah akan mendekati kita.



*Sebenarnya apa yang Tuhan berikan kepada kita adalah sebenarnya yang terbaik untuk kita dan bersyukurlah di samping berusaha meningkatkan diri.



*Jangan sesekali menyesali qadak dan qadar yang telah ditetapkan Allah. Menangis, bersedih dan sentiasa bersusah hati tidak akan dapat menyelesaikan masalah.

10 comments:

  1. betul semua kata2 tue
    tapi sebagai manusia kadang2 tak dapat lari dari bersedih menangis dan susah hati... tapi kena pandai la pujuk diri dan sentiasa ingat padaNya

    ReplyDelete
  2. bestnye motivasi akak tu...nak lagi muleh??

    ReplyDelete
  3. ctm,
    semua tu mendewasakan kita.

    ReplyDelete
  4. lillies,
    insyaAllah, akak buat n3 lain pulak.

    ReplyDelete
  5. Salam motivasi...

    I like the motivational statements....bole kasi semangat utuh untuk menempuhi dugaan dan cabaran sebagai pendidik yang dedikasi dan innovatif...

    Kita kat sini pun dah mula bz with the school matters...

    ReplyDelete
  6. Ummi,
    just copy and paste. Print and frame. Akak copy dr majalah yg akak nak buang.

    Ummi pun bz jugak ye. begitulah jd chekgu..he..he

    ReplyDelete
  7. saya tgh susah hati tapi rasa lega bila baca n3 akak nie....izinkan saya copy n paste ekk..nak tampal kat meja sbg kata2 prnsang

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...