Saturday, October 18, 2008

Puding Laici berstrawberi


Dah lama aku teringin nak cuba buat puding ni. Bahannya dah lama aku beli. So, semalam aku buat and ...... apa lagi anak-anakku,....sekejap je dah selesai separuh bekas. Memang sedap... cheh, puji diri sendri.. Ada yang nak resepi ke? Tak payah la. Sebab aku kalau masak tak ada ikut sukatan tertentu. Main campak-je ka dlm periuk... heh.. heh...

Tapi bolehla aku share dengan sesapa utk bahan-bahannya;

jelly strawberry- masak ni dulu and jdkan separuh beku
agar-agar
buah laici-blend
tepung kastard
susu cair
gula
daun pandan

Selamat mencuba!!!! :D

8 comments:

  1. Hehehe..Kak lin bagi bahan-bahan aje ke..Cara buatnya mana??? Nampak macam sedap aje.. Nanti nak cuba jugak la...

    ReplyDelete
  2. Kak Lin,

    Saya suka makan puding..sejuk aje tekak rasanya.. nanti saya nak cuba dan buat sukatan betul-betul..saya letak resepi kak lin ni kat blog resepi saya ye.. sumbangan resepi dari kak lin...

    ReplyDelete
  3. Argggg tidak........... macam sedap jer.

    kene gi cari puding la pulak nampaknyer karang kempunan plak..

    ;-)

    ReplyDelete
  4. tirana,
    gracias. akak memang kalau masak suka tanya apa bahan je.Sukatannya ikut sukahati je. Sebab kekadang sukatan resepi yg diberi tak berapa betul.

    ReplyDelete
  5. pendekar,
    kena cari... nanti meleleh air liur...

    ReplyDelete
  6. orangrawa,
    kao kena cari orang rumah yg pandai masak...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...