Wednesday, December 2, 2009

sakit...

Kesian Ikhwan, putera sulung..sejak balik kelantan asyik sakit perut n sesekali muntah-muntah...



badan panas dan batuk-batuk...

bawak g klinik...

cuaca di sana masa tu memang tak berapa baik
asyik hujan je..

budak-budak ni pulak suka sangat teh o beng...
suruh minum air panas... jangan harap..

moga ikhwan cepat sembuh..

8 comments:

  1. bukan ke kat sana memang air tercemar baru-baru ni. tu yang sakit perut. dua minggu lepas balik dari kuala terengganu pun kena cirit birit. sampai tergucil dalam seluar la....uhuuu!!!

    ReplyDelete
  2. dah g klinik ke..jgn biarkn nnti melarat lak..bila banjir ni mcm2 penyakit dtg..

    ReplyDelete
  3. pil chit kit teck aun memang nostalgia betul pil tu. Sejak makan produk melilea aku dah tak sakit perut lagi.

    ReplyDelete
  4. Hello Hazlin, I guess it could be food poisoning...
    when you free....check out a Drug store, look for 'Charcoal tablets', or in medical terms...'Ultracarbon Tablets', by Merck.
    They not expensive.

    I used to travel very extensively all over Malaysia, and Sarawak, and always have it with me.
    Bila kena rojak at small towns, tentu kena perut sakit, ha ha, I swallow 2 pills, if ta'berenti, another 2.

    Check it out first. As you know, charcoal absorbs poison, as well smells.
    Bila beli durian, to get rid of the strong smell in your car, or udang smell in your fridge, beli a piece of charcoal from whoever sells firewood or pick from a dead fire, put in your car boot, or fridge.

    Thus it works same principal if we get food poisoning.
    But suggest you check it out first.
    Hope your kid is okay now.
    Best regards, Lee.

    ReplyDelete
  5. OneZ,
    bab terlepas dlam suar tu yg tak tahan hahahaha...


    Idalara,
    dah ok.. tp memang camtulah bila travel... kita tak tau mana kedai yg ok or tak..
    thanks for your concern.

    ReplyDelete
  6. anjang,
    betul betul betul...

    uncle Lee,
    thanks for the advice.
    sometimes bila travel jauh, makan n tidor tak tentu.. so that might be one of the reason sakit perut..
    i always bring panadol je..

    ReplyDelete
  7. Im interested with Uncle Lee's advice tu. I will try to find the medicine. By the way...kalo ubat chi kit ni kat Brunei pun popular jugaklah KakLin...kalo saya memang satu kemestian buat stock ubat ni. Mujarab..... semoga Kaklin dan anak akak cepat sembuh yea...

    ReplyDelete
  8. UmmiRosma,
    alhamdulillah dah ok... :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...